Orbán: a háziorvosi ellátást jövő héten kezdjük rendbe tenni

A miniszterelnök az akciócsoportok ülése után több dolgot is bejelentett szombaton. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-10-10 18:51

Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó: Alberto PIZZOLI / AFP

 Orbán bejelentette, hogy jövő héten a háziorvosi ellátást kezdik rendbe tenni

A jövő héten egyeztetnek a házorvosok munkájáról, a miniszterelnök praxisközösséget szeretne, hogy ne legyen üres praxis, ennek a pénzügyi feltételei adottak szerinte. Mindezt szombat este, az akciócsoportok ülése után mondta el Orbán Viktor. Több más dologról is szólt, ide kattintva tudod megnézni a videós bejelentést.

Falus András: Az oltásellenesség felér egy gyilkossági kísérlettel

Az Ipsos szeptemberi felméréséből kiderült, hogy a magyarok 44 százaléka nem oltatná be magát a vírus elleni készítménnyel. Ezzel a kutatásba bevont 27 ország közül nálunk tapasztalható harmadik legmagasabb arányban az oltásellenesség. A vakcina elleni döntő indokként a megkérdezettek elsősorban a lehetséges mellékhatásokat említették, emellett átlag fölött kérdőjelezték meg a leendő vakcina hatékonyságát, illetve a SARS-CoV2 veszélyeit. Az érvek nyilvánvalóan az „úgy hallottam szomszédtól” vagy az „azt olvastam a Facebookon” kategóriákból kerülnek ki, ám a védőoltás ilyen nagyarányú elutasítása még a maszkviselés megtagadásánál is veszélyesebb lehet a társadalom számára.Dr. Falus András Széchenyi-díjas immunológust, a Semmelweis Egyetem professor emeritusát kérték, segítsen tiszta vizet önteni a pohárba. Itt olvashatod a részleteket.

Azért nincs több koronás, mert nincs elég teszt

˝Menne még följebb a járványgörbe, de nem tud, mert a laboratóriumi vizsgálatokkal megerősített esetszám képezi az alapját, aminek szűk keresztmetszete, hogy ma Magyarországon egy nap alatt mennyi tesztet vagyunk képesek végezni˝ – fogalmazott Oroszi Beatrix orvos-epidemiológus. A tesztelési kapacitásunk pedig elérte a felső határt. Bővebben.

Orbán rácsomózta a hétvégi időközire a Kertész Imre Intézet átadását

Ma megnyílt aKertész Imre Intézet. Az ünnepségen Orbán Viktor több idézetet is felelevenített a 2016 márciusában, 86 évesen elhunyt Nobel-díjas írótól, egyebek mellett azt, melyben Kertész Imre az antiszemitizmust fertőzésnek, pandémiának, ideológiai járványnak, szennyes lelkek gyilkossággá fajuló szórakozásának nevezi. Orbánnak minderről most a holnapi BAZ megyei időközi választás, annak is közös ellenzéki jelöltje, Bíró László jutott eszébe. Itt olvashatod, hogy mit mondott a miniszterelnök.

Pintér Sándor kedden tárgyal az orvosi kamara vezetőivel

A köztestület vezetői változásokat szeretnének elérni a fizetésemelésekről is rendelkező törvényben. Továbbiak itt.

Hatalmas fejlesztés indul, jó hírek a Budapestre ingázóknak

Összesen háromezer P+R parkoló, valamint – a vasútállomásra kerékpárral érkezők számára – legalább kétezer B+R biciklitároló tervezése indulhat meg a szombaton megjelent kormányhatározat értelmében.

Budapest nem csak a belvárosból áll. Budapest minden városrésze, minden elővárosa és minden polgára egyenrangú. A külső kerületek és az agglomeráció lakóit is megilleti a jó közlekedés, a jó életkörülmények

– fogalmazott Fürjes Balázs államtitkár. Ha további részleteket olvasnál, kattints ide.

Két földrengés is volt szombaton Magyarországon

Szombat reggel kisebb földrengés keletkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajólád közelében, mintegy 8 kilométeres mélységben. Délután pedig a Pest megyei Nagykáta közelében rengett a föld. Bővebben.

Idősek vásárlási sávja: a lengyelek újból bevezetik

Mateusz Morawiecki az idősebbek védelmét nevezte a lengyel járványkezelési stratégia egyik kiemelt céljának, ezért fontos döntést hoztak: ismét bevezetik a külön vásárlási sávot. Részletek.

Búcsúzunk a nyugodt, napos időtől 

Frontrendszer közelíti meg hazánkat, az esti óráktól kezdődően északnyugaton már eleredhet az eső. Változékonyra fordul időjárásunk, a jövő héten többször esős, borongós időre készülhetünk. Itt olvashatod a részletes előrejelzést.

Mai nap hírei

Egy bíróság szerint Semjén Zsolt alkotmányellenes törvényt nyújthatott be

168ora.hu4 órája

Új funkciót kap a Gmail

itbusiness.hu6 órája

Tényleg ez okozza az egyre több traktortüzet?

gepmax.hu6 órája

Ma is négyezer alatt az új fertőzöttek száma

demokrata.hu10 órája

A férfiklimax 7 legjellemzőbb tünete

eletforma.hu11 órája

Öt csúcsmobil amik az elsők között érkezhetnek jövőre Snapdragon 875-tel

gsmring.hu12 órája

Mit számít a korkülönbség egy párkapcsolatban? Szerintem semmit!

she.life.hu14 órája

Jó hír azoknak akik napelemet telepítenének, az állam a felét fizeti

tisztajovo.hu14 órája