Ónos eső változtatja jégpáncéllá az utakat, és van, ahol több centi hó esett

Startlap - Startlap
A katasztrófavédelem azt tanácsolja, aki teheti, az ónos esővel érintett területeken ne induljon útnak. Délelőtti hírösszefoglaló.

Ónos eső változtatja jégpáncéllá az utakat, és van, ahol több centi hó esett

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt pénteken, itt olvasható az érintett megyék listája. A katasztrófavédelem  azt kéri, hogy aki teheti, azokon a területeken, ahol ónos eső miatt riasztás van érvényben, ne induljon útnak. Míg máshol ónos eső  volt és várható, addig északkeleten több centi hó esett.

Csúszós utak az ónos eső miatt. Archív fotó: MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter

Novák Katalin: A férfiak köztársasági elnöke is leszek

Első interjúját adta Novák Katalin, amióta kiderült, hogy a családügyi miniszter Orbán Viktor személyes jelöltje lesz a tavasszal megüresedő államfői pozícióra. A miniszteri tisztségéről azóta lemondó Novák most elmondta, különös felelősséget ró rá az, hogy először töltheti be nőként a pozíciótszavait itt olvashatod.

Publicus: a kötelező oltás támogatói ugyanannyian vannak, mint az ellenzői

A megkérdezettek közel kétharmada úgy véli, elfogadhatatlan, hogy a sajtót nem engedik be a kórházakba. Ha érdekel a kutatás eredménye, kattints ide.

Beperli Kósa Lajost a „csengeri örökösnő”

Személyiségi jogai megsértése miatt fordult bírósághoz. Részletek.

Gulyás Gergely miniszteri biztosnak nevezte ki Szájer József utódját

Schaller-Baross Ernő tartotta a Balaton-felvidéki kúriáján azt a kerti bulit, ami után több fideszes politikusnak, köztük Gulyás Gergelynek is karanténba kellett vonulnia. Most miniszteri biztos lett, bővebben.

Kényszerleszállás Budapesten

Egy utas hirtelen rosszulléte miatt kényszerleszállást hajtott végre az Isztambulból Göteborgba tartó csütörtöki járat. Részletek.

Több ezer oltási igazolást hamisítottak Svájcban

Okirathamisítás gyanúja miatt indult nyomozás magánkézben lévő koronavírus-tesztközpontok munkatársai ellen. Továbbiak.

A téeszből lett családi vállalkozás nemzetközi piacra viszi a 35 éves Abonettet

Hiába leselkedett számos buktató az Abonyban készített extrudált kenyérre a harmincöt éves története során: a rendszerváltás után számos hasonló termék is elérhetővé vált, a szövetkezeti keretek között működő cégből családi vállalkozás lett, ami ráadásul egy generációváltást is átélt már. Ha érdekel a történetük, kattints ide.

Bödőcs Tibor Andija lett az Év Szava

Júliusban Bödőcs Tibor új videóval jelentkezett, amiben Mészáros Lőrincet parodizálva elmélkedett az élet nagy dolgairól. A kisfilmben a Coelho-szerűen didaktikus életbölcsességek között azonban gyermekded intelmek hallhatók, mind egy embernek címezve: Andi! A HVG szavazós játékában az olvasók ezt választották az év szavának. Innen kiderül, mit szól mindehhez a humorista.

13 fokig enyhül az idő

Milyen időjárás várható az ünnepi hétvégén?  Előrejelzés itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei

képcím

Gulyás: A kormány kifizeti az Erasmus-ösztöndíjak költségeit

képcím

Árstop, rezsi, tüntetések, Holdról is látszó kétharmad: íme...