Öngyilkos merénylet történt Kabulban

A támadásban legkevesebb 31 ember meghalt és 54-en megsérültek.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-04-22 16:25

Fotó: MTI/EPA/Hedajatullah Amid

Öngyilkos merénylet történt vasárnap délelőtt Kabulban, a pokolgépes merénylet célpontja egy választási regisztrációs iroda volt, ahol az emberek átvehetik igazolványukat, amellyel részt vehetnek a választásokon.

Daúd Amín kabuli rendőrfőnök elmondása szerint az emberek sorba álltak, hogy megkaphassák irataikat, amikor az öngyilkos merénylő a bejáratnál a levegőbe röpítette magát. A terrortámadás az afgán főváros egyik nyugati kerületében történt, ahol többségében síita hazarák élnek, akik gyakorta válnak a szélsőségesek célpontjává. Az országot 1996 és 2001 között vasszigorral irányító, szunnita szélsőséges tálibok már a merénylet után közölték: nem ők állnak a támadás mögött. Vasárnap délután az Aamák, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet “hírügynökségében” közlemény jelent meg, amelyben a terroristák tudatják: ők követték el a merényletet az “hitehagyott” síiták ellen.

Az október 20-án tartandó parlamenti választásra április 14. óta regisztráltathatják magukat az afgán választópolgárok. Robbantásos merényletet még egyetlen regisztrációs iroda ellen sem követtek el eddig, de a héten a választási bizottság három tagját két rendőrrel együtt elrabolták, és csak két nappal később, törzsi vezetők közbenjárását követően engedték el. A helyiek a tálibokat tették felelőssé az emberrablásért.

Kabulban legutóbb a perzsa újév, a nouruz ünnepén, március 21-én hajtottak végre pokolgépes merényletet, amelyben több mint harminc ember halt meg.

Forrás: MTI

Mai nap hírei

És te? Beoltatod magad? – Kérdések és válaszok a vakcináról és az „oltakozásról”

wmn.hu4 órája

Ebben a magyar házban már nem fizetnek rezsit

alternativenergia.hu6 órája

3 másodperc alatt lebuktathatod a pasidat, hogy megcsal-e

joy.hu7 órája

Kétszázezer forintot kell fizetnie annak, akinek nincs negatív koronavírus tesztje

metropol.hu15 órája

Legutóbb Gyurcsány kormánya csinált ekkora hiányt, mint most Orbáné

168ora.hu18 órája

Átigazolás: Négyszerezhetjük pénzünket, ha Ancelotti megint lerabolja a Real Madridot

hatharom.com19 órája

Soha nem szabad megrázni egy kisbabát!

szimpatika.hu19 órája

3 daganattípus, amelyet örökölhetünk

napidoktor.hu19 órája