Kiemelt Hírek 2018. december 30.

Oltás közben az ápolónő a fejére ejtette az újszülöttet - a nagyszombati kislánynak betört a koponyája

Startlap Kiemelt Hírek 2018. december 30.
A karácsonykor született Izabelka élete második napján koponyatörést szenvedett a nővér érthetetlen hibája miatt. A családja szerint a kórház alábecsülte a baleset súlyosságát.

Az alig pár napos Izabelka születése másnapján súlyos balesetet szenvedett: a gyermek éppen oltást kapott volna, amikor az ápolónő kiejtette a picit a kezéből, és a kislány éppen a fejére esett – írja a Paraméter.

A szlovák gyermek esetéről a nagyapa, Milan Oračko számolt be a helyi sajtónak. A férfi elmondta, hogy ő és családja hat évvel ezelőtt Angliába költöztek Nagyszombatból, majd december 25-én a burnley-i kórházban megszületett az egészséges unokája, Izabelka. A babát és édesanyját már másnap hazaengedték volna. Karácsony másnapján azonban a reggeli oltás közben a nővér kiejtette a gyermeket a kezéből, aki az esés következtében koponyatörést szenvedett. 

Amikor a nővér tudatosította, hogy mi történt, hirtelen rosszul lett. A fiam is jelen volt az esetnél, szerinte pedig a nővér csak szimulálta a rosszullétet, hogy megbocsájthassák neki a hibát

– fejtette ki Oračko. A kórház a baleset után közvetlenül még azon az állásponton volt, hogy a gyermek sérülése nem súlyos, majd csak órákkal később – amikor Izabelka állapota már romlani kezdett – derült ki a vizsgálatok során, hogy az újszülött koponyája betört.

Izabelkát ezutuán egy manchesteri kórházba szállították, ahol újabb vizsgálatokra kerül majd sor, hogy kiderítsék, mennyire súlyos károsodásokat szenvedett. A kislány családja úgy véli, a kórház hiába ismerte el a hibát, alábecsülték az ügy súlyát.

Keresés az oldalon