Olimpiai bajnok Lőrincz Tamás

Startlap - Startlap
Aranyéremmel zárta pályafutását a birkózó Lőrincz Tamás a tokiói olimpián. Szőke Alex az ötödik helyen végzett a 97 kilósok között.

Lőrincz Tamás olimpiai bajnok lett a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a tokiói játékokon, miután a keddi döntőben 2-1-re legyőzte a kirgiz Akzsol Mahmudovot.

A BHSE 34 éves versenyzője sikerével megkoronázta pályafutását, mert egy világ- és négy Európa-bajnoki cím után a pályafutásából hiányzó aranyérmet is begyűjtötte. Kilenc éve a londoni játékokon – még 66 kilósként – második lett.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Lőrincz Tamás sikerével nemcsak teljessé tette medálgyűjteményét, hanem a súlycsoport regnáló olimpiai, világ- és Európa-bajnokaként vonul vissza.

A 97 kilós Szőke Alex a bronzéremért szállt harcba a lengyel Tadeusz Michalikkal. Ez a mérkőzés nagyon hamar véget ért: a lengyel Michalik már 7-0-ra vezetett, majd lábhasználat miatt megintették Szőkét, és hiába kért challenge-et a magyar csapat, az intés maradt. A bronz így Michaliké, Szőke Alex pedig első olimpiáján ötödik helyen végzett a 97 kilósok között.

Ez is érdekelhet

képcím

Stresszkezelés: a legjobb tippek tavaszra

képcím

Február 31-ig adott ultimátumot Európának Csecsenföld elnöke

képcím

Karikó Katalin, vakcinalottó, punkra búcsúzó Merkel, a Mars...