Velencei buszbaleset: különböző nemzetiségű külföldi turisták vesztették életüket és sérültek meg

Startlap - Startlap
A kedd esti olaszországi buszszerencsétlenségben 21 ember vesztette életét és 15 megsérült. A sérültek közül öten még válságos állapotban vannak.

A mentőegységek közlése szerint a halálos áldozatok között legalább öt ukrán, egy német, egy francia és egy horvát állampolgár van. Két gyermek és a busz 40 éves olasz sofőrje is meghalt. A sérülteket, akik között két osztrák lány is van, Mestre, Padova és Treviso kórházaiba szállították. A beleset körülményeinek kiderítésére vizsgált indult.

Mint korábban megírtuk, a baleset nem sokkal 20 óra előtt történt Velencétől 9 kilométerre, egy felüljárónál. Az ingajáratban közlekedő elektromos busz egyelőre ismeretlen okokból áttörte a szalagkorlátot, mintegy 15 métert zuhant és a mestrei vasútállomás vágányaira esve akkumulátorai azonnal lángra lobbantak. A jármű roncsát több órás munkával távolították el a sínekről egy tűzoltódaru segítségével.

A turistákat szállító magánbusz Velencéből indult egy margherai kempingbe, amikor leszaladt az útról. Az első jelentések szerint nem találtak féknyomokat, ami a jármű meghibásodására és a sofőr esetleges rosszullétére is utalhat. Az autóbusz még új volt, és az útviszonyokkal sem voltak problémák. Emellett a mintegy 70 éves felüljáró állapotát is ellenőrzik majd. A vizsgálathoz felhasználják a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek közül egyet a Corriere Della Sera hozott nyilvánosságra:

Gyásznapot rendeltek el

Luigi Brugnaro, Velence polgármestere “apokaliptikusként” írta le a szerencsétlenség helyszínét, és bejelentette, hogy gyásznapot rendelt el a városban a tragédia miatt. Bejelentette, hogy a Mestre és Velence közötti vasútvonalon egyelőre felfüggesztették a közlekedést.

A balesetnek szemtanúja volt a Fincantieri hajóépítő vállalat két munkása, akik azonnal a helyszínre siettek, és igyekeztek kimenteni a buszból az embereket. Egyikük, a Gambiából származó, Mestrében dolgozó Boubacar Toure elmondta, hogy több embert, köztük egy kislányt is sikerült kimenteniük.

(MTI)

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Több tucat autó karambolozott a ködben az M7-esen

képcím

Drámai csatában győzte le az olaszokat a férfi...

képcím

Halálos buszbaleset történt Komlónál