Kiemelt Hírek 2019. november 08.

Nulladik évfolyamot vezetnének be az általános iskolákban

bubba Kiemelt Hírek 2019. november 08.
A kormány mégsem mondott le a kilenc évfolyamos általános iskolák tervéről. Hírösszefoglaló.

Nulladik évfolyam jöhet az álatalános iskolákba

A sajtó értesülései szerint az új Nemzeti Alaptantervben szerepel a kilenc osztályos általános iskola terve. Minderről részletesen erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Heti rendszerességgel erőszakolta két gyermekét a rendőrgyilkos Soós-banda egykori tagja

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy korábban emberölés miatt büntetett 60 éves férfi ellen, aki a vádirat szerint két 12. életévét be nem töltött gyermekével erőszakoskodott. A Magyar Nemzet úgy tudja: a vádlott Németh István, a Soós-féle banda tagja, akik negyven évvel ezelőtt kegyetlenül kivégeztek egy rendőrt. Az akkori és a mostani ügyről ebben a cikkben írnak további részleteket.

Orbán Viktor és Putyin Ukrajna ellen szította Donald Trumpot

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Legalábbis George Kent, az amerikai külügy helyettes államtitkára szerint. Erről Kent a Donald Trump elleni alkotmányos vádeljárás kereteiben lefolytatott meghallgatásában beszélt, amelynek szövegét csütörtökön hozták nyilvánosságra.

Kiborultak a postások, mert még mindig gondok vannak a Takarékbankkal

A posta  dolgozóinak zöme a Takarékbanknál vezeti a számláját, és a pénzintézet ígérete ellenére sokan még mindig nem tudnak hozzáférni a pénzükhöz, illetve egyéb problémák is jelentkeznek. Arról, hogy milyen fennakadások tapasztalhatók, valamint mit reagált az ügyre a Takarékbank, ebben a cikkben írnak bővebben.

Már vastagon 150 milliárd felett jár a Liget-projekt, és ezen összeg nagy része négy-öt kormányközeli vállalatot gazdagított

Milyen beruházásokra megy el ez az iszonyatos összeg, és kik szerezték meg az egyes megbízásokat? Erről szól ez a cikk.

Már egy egész generáció szenved a telefonfüggőség okozta testi tünetektől

Póta György, a Házi Gyermekorvosok Szövetségének elnöke az ATV képernyőjén osztotta meg gondolatait a témáról, súlyos idegrendszeri és vázrendszeri elváltozásokat említve.

Novák Katalin szerint a nőknek is lehet helye a politikában, csak nem szabad alkalmazkodniuk a férfias viselkedéshez

Az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára A családi és társas kapcsolatok kihívásai a 21. Században című rendezvényen, egy történelmileg pontatlan, az ógörög egészségügy helyzetéről szóló gondolatból kiindulva vonta le a nagy következtetését. Ha érdekel, mit mondott Novák Katalin, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Egymást érték az elmúlt években a gyanús ügyek az V. kerületben, mégis teljes győzelmet aratott a Fidesz

Csak a képviselői munkában tapasztalattal egyáltalán nem rendelkező ellenézkieknek sikerült bejutnia az új V. kerületi közgyűlésbe, a kerület maradt narancssárga, miközben a körülötte lévő területeket – az XIII., VI., VII., VIII., IX., I. és a II. kerületeket – vitte az ellenzék. Hogyan és miért történt mindez?

“Muszáj gondoskodnunk arról, hogy Trumpra vereséget mérjünk” – Michael Bloomberg mégis indulhat az amerikai elnökválasztáson

Fotó: Andrew Burton/Getty Images

Ezt a korábbi New York-i polgármester és egyben milliárdos Bloomberg szóvivője közölte. Részletek itt.

Nem mindenhol fog esni pénteken

Marad a változékony  időjárás, több fokkal enyhébb hőmérséklettel az ilyenkor szokásosnál. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon