Ők a leggazdagabb új magyar parlamenti képviselők

A mától nyilvánosan elérhető vagyonnyilatkozatok pontos számokkal illusztrálják az újoncok anyagi helyzetét. 

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-08 14:30

Ungár Péter (fotó: Facebook)

A mai naptól fogva a parlament honlapján nyilvánosan elérhető a májusban megalakult országgyűlés összes képviselőjének vagyonnyilatkozata – írja az Index. Minden képviselő köteles nyilatkozni, itt viszont csak az új képviselők vagyoni helyzetét vesszük szemügyre, közülük is a három leggazdagabbét: az LMP-s Ungár Péter, a fideszes Bajkai István, valamint a jobbikos Steinmetz Ádám büszkélkedhet a parlamenti újoncok közül a legnagyobb vagyonnal.

A képviselők a megbízatásuk első harminc napjában kötelesek első vagyonnyilatkozatukat beadni, majd ezután minden évben január 31-ig újra be kell számolniuk vagyoni helyzetükről, és a megbízatásuk megszűnését követő harminc napon belül is kötelesek nyilatkozni. A velük egy háztartásban élő családtagok vagyonnyilatkozatát is csatolniuk kell, ezek azonban nem nyilvánosak.

Ungár Péternek 15 milliárd forintja van

A parlament legfiatalabb képviselője, az LMP-s Ungár Péter – aki az Indexnek külön el is küldte a nyilatkozatát – 15 milliárd forintra becsüli saját vagyonát. Ungárnak tartozásai nincsenek, de van 79 millió forint megtakarítása részvényben, 91 millió forint követelése pénzintézettel szemben, és 106 millió forint követelése egyéb szerződés alapján. Ezen felül a fiatal politikus 17 százalékos tulajdonrésszel bír a testvérével és édesanyjával, Schmidt Máriával közös cégükben, a Pió-21 Kft.-ben, ami jelenleg a Budapesti Ingatlan Nyrt. részvényeinek 90 százalékát birtokolja.

Dr. Bajkai István (fotó: Facebook)

Bajkai István tavaly több mit 72 milliót keresett

Az Orbán család egykori jogásza, Bajkai István egy budapesti családi ház és egy V. kerületi lakás résztulajdonosa, Gombán pedig több erdője, földje is van.

Ügyvédként tavaly 72,65 millió forintot keresett. A fideszes képviselő számláján 86,5 millió forint van, és 96 millió egyéni pénzköveteléssel bír, továbbá 12 millió forintot tart nemesfémben, 1,2 milliót festményben, illetve van egy értékes, 3 ezer darabos könyv-, és egy 2700 darabos cédégyűjteménye is.

Dr. Steinmetz Ádám (fotó: Facebook)

Steinmetz Ádám vízilabdázó volt, ingatlanban utazik

A sort Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó zárja, aki 61 tételen keresztül sorolta ingatlanvagyonát. Lakásokban és házakban van tulajdona Budapesten, Balatonkeresztúron és Tahitótfaluban is, valamint Kéthelyen és Somogyszentpálon több rét, legelő, erdő, szántó, szőlő is az övé. Négy autója van, nejével közös számláján 69 millió forintot tárol 3,1 millió forint devizával együtt, emellett egyéb pénzkövetelése 35 millió forintra rúg. Neki tartozása is van, 13,4 millió forint pénzintézet felé, és 18,4 millió magánszemélynek.

Természetesen Orbán Viktor is benyújtotta idei vagyonnyilakozatát, amelyben a miniszterelnök a korábbinál valamivel kevesebb jövedelmről számolt be: 18,3 milliót keresett, ami után 2,7 millió forint adót kellett fizetnie.

Mai nap hírei

Eriksen összeesett a pályán, félbeszakadt a dán-finn meccs

m4sport.hu2 órája

Hiszik vagy sem, az emberek többségének tetszik az ötlet, hogy kapjanak egy nagy rakás pénzt

444.hu5 órája

Kate Middleton és az amerikai First Lady első találkozása nem is sikerülhetett volna sikkesebbre

glamour.hu8 órája

Elhunyt a rádiózás királya: idegrendszeri betegség okozta a halálát

life.hu9 órája

10 értelmetlen házimunka, ne pazarlod rá az időd!

eletforma.hu14 órája

Van egy kis gond a magyarországi klímákkal: ezt jobb ha tudod, mielőtt beüt a kánikula

penzcentrum.hu14 órája

Újabb hidegfront! A záporokkal, zivatarokkal erős szél is érkezik

agroinform.hu16 órája

Gomb nélküli telefon jön a Samsungtól

digitalhungary.hu16 órája