Kiemelt Hírek 2020. május 21.

Nyugdíjazását kéri a Pesti úti idősotthon igazgatója

Startlap Kiemelt Hírek 2020. május 21.
Skultéti József  igazgató a mai nappal beadta felmondását.

Távozik Pesti úti idősotthon igazgatója

Az intézményben még április elején tört be a koronavírus, és az 500 fős otthonhoz tartozóan 300 embernél mutatták ki a fertőzést azóta. A betegek közül 44-en elhunytak. A HVG információi szerint Skultéti József  igazgató a mai nappal beadta felmondását. Hogy pontosan mivel is indokolta távozását, az ebből a cikkből fog kiderülni. 

Elrejtett tárgyakat találtak Auschwitzban

A haláltábor 17-es blokkjában bukkantak rájuk, ahol a mesterségekhez értő rabokat tartották fogva. A tárgyakat, amelyekről nem tudják miért is rejtették el, itt lehet megtekinteni. 

Felfüggesztette a Demokratikus Koalíció költségvetési támogatását a Számvevőszék

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felfüggesztette a Demokratikus Koalíció (DK) költségvetési támogatását mindaddig, amíg a párt helyre nem állítja törvényes gazdálkodását és ezt dokumentumokkal nem igazolja. Hogy konkrétan jelen esetben mit is jelent ez, az ebből a cikkből fog kiderülni.

Állati dolog miatt állt csütörtökön a metró Budapesten

Nem járt a 2-es metró csütörtök délelőtt fél óráig az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között. Mint kiderült, erre egy szárnyas csapat adott okot. További részletek idekattintva.

Hadházy szerint Polt írásban ismerte el, hogy Simonka kedvéért törvényt módosítottak a fideszesek

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A független képviselő a legfőbb ügyésznek tett fel egy kérdést, amire meg is érkezett a válasz. Hadházy érdeklődésére itt olvasható Polt Péter reakciója.

DK: Kásler Miklós az ország szemébe hazudott

A párt szerint a miniszternek le kellene mondania, mivel úgy érzik, egy interjúban valótlanságot állított a kórházi ágyak kiürítésének ügyébe.  Az ominózus mondat innen érhető el. 

Komoly pénzt kaphat a Pesti Srácok kiadója és egy portál, amin utoljára két éve jelent meg hír

A Nemzeti Összetartozás Évéhez kiírt pályázat alapján a Pesti Srácok kiadója, a Gerilla Press, valamint a szintén kormányközeli Mediaworks főszerkesztőjének, Szakács Árpád portálja is nagy összeghez juthat. Idekattintva kiderül milyen mértékű támogatást is kaphatnak. 

Magyarország megszünteti a tranzitzónákat

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki az online Kormányinfón elmondta, milyen következményekkel fog járni ez az intézkedés. Részletek.

25 milliárdot ad két sportcsarnokra és határon túli programokra a kormány

A kabinet összesen közel 25 milliárd forintot kér sportcsarnokok építésére – áll a Magyar Közlönyben. A miértre a válasz innen érhető el. 

Újabb, ezúttal hosszabb haladékot kaptak a fúrt kutak tulajdonosai

Újra meghosszabbították a fúrt kutak bejelentésének, engedélyeztetésének először 2018 végére, majd 2020. december 31-ére tett időpontját. A fellélegző kerttulajdonosok idekattintva azonnal megtudhatják az új időpontot, melyet most rendesen arrébb toltak.

Keresés az oldalon