Nyomozást indíthatott az FBI arról, hogy az oroszoknak dolgozik-e Donald Trump

Startlap - Startlap
A Fehér Ház tagadja a The New York Timesban megjelent cikk állításait, amely szerint a volt FBI elnök kirúgása után indultak meg a vizsgálatok.

A The New York Times szombati cikke szerint 2017-ben az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozást indított Donald Trump ellen, hogy kiderítsék, orosz érdekeket szolgál-e az elnök – számolt be az MTI. 

A lap névtelen forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a vizsgálat James Comey FBI-igazgató 2017 májusi menesztése után indult el. A lap szerint a nyomozás két szálon indult: az elhárítás azzal foglalkozott, hogy Donald Trump tudatosan vagy öntudatlanul dolgozott-e Moszkva javára, a bűnügyi vizsgálat fókuszában pedig az állt, hogy akadályozta-e az elnök az igazságszolgáltatást Comey menesztésével.

A The New York Times értesülései szerint a nyomozás gyorsan “beolvadt” a Robert Mueller különleges ügyész vezette bizottság vizsgálataiba, amelyek azt firtatják, összejátszottak-e a 2016-os elnökválasztási kampány idején Donald Trump csapatának munkatársai az oroszokkal. A bizottság eddig nem talált erre bizonyítékot. Trump azon egykori munkatársait, akiket elítéltek, más (főleg gazdasági) bűncselekményeik miatt vontak felelősségre.

Arról, hogy az FBI milyen következtesére jutott a kutakodással, más nem ír a napilap. Sarah Huckabee Sanders fehér házi szóvivő “abszurdnak” nevezte a lap állításait.

James Comeyt azért menesztették, mert kegyvesztett pártkatona volt, akkori helyettesét, Andrew McCabe-et pedig, aki közismert hazudozó, az FBI rúgta ki. (…) Barack Obama elnökkel ellentétben, aki hagyta, hogy Oroszország és más külföldi ellenfeleink erőszakoskodjanak Amerikával, Trump elnök kemény Oroszországgal

– közölte McCabe. 

Ez is érdekelhet

képcím

"Ha megpróbáltok kirúgni, elpusztítalak benneteket" - mondta...

képcím

Úgy emelné a minimálbért a kormány, hogy közben kiszúrjon az...

képcím

Gigalakótelepet és szállodát terveznek Tihanyba