Nyíltan abortuszellenes és csak a nőket hibáztatja az állami biológia-tankönyv

Startlap - Startlap
Mindeközben legfontosabb feladatát nem teljesíti a családtervezésről szóló fejezet. Esti hírösszefoglaló.

Az állami biológia-tankönyv nyíltan abortuszellenes, és csak a nőket hibáztatja

“Családtervezés” – ez a 12. évfolyamosoknak szóló biológia-tankönyv egyik fejezetének címe. De sajnos a cím alatt Dr. Lénárd Gábor szerző ahelyett, hogy megfelelő alapossággal bemutatná a fogamzásgátlási módszereket, inkább – objektivitásra felesküdött természettudóshoz teljesen méltatlan módon – abortuszellenes véleményét fejtegeti. Ráadásul úgy, hogy a férfiakról egyetlen szót sem ejt a téma kapcsán. Ha érdekel, miket ír az állami tankönyv, akkor itt folytasd az olvasást.

Problémás joghurtot vont ki a forgalomból a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a joghurt mellett két másik termékkel kapcsolatban is gondokat talált, és figyelmeztette a fogyasztókat. A problémás élelmiszerek adatait ebben a cikkben ismertetik.

Matolcsy György nem akarja beengedni a jegybankba tájékozódni a Párbeszéd két képviselőjét

Mellár Tamás és Tordai Bence az inflációról és a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikájáról szerettek volna tájékozódni, ezért levélben fordultak Matolcsy György jegybankelnökhöz. Matolcsy György pedig válaszolt. A két levelet itt olvashatod.

Persányi Miklós lemondott a Fővárosi Állat- és Növénykert éléről

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Persányi Miklós március 1-től nyújtotta be lemondását Karácsony Gergelyhez vezetői megbízásáról. A főpolgármester elfogadta a lemondást, és megnevezte, kit javasol Persányi utódának. Miért válik meg posztjától Persányi Miklós, és ki lehet a Fővárosi Állat- és Növénykert új főigazgatója? Innen kiderül.  

Kisfia közreműködésével kötözte ki feleségét egy 44 éves tolnai férfi

A Szekszárdi Járásbíróság letartóztatta a férfit, aki két héttel ezelőtt vette rá fiatalkorú gyermekét, hogy segítsen otthonukban megkötözni feleségét. Az esetről itt írnak bővebben.

A fóti gyermekotthon vezetése retorzióban részesítette az intézményről és a belpolitikáról rappelő lakóját

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő is megosztotta a Facebook-oldalán azt a klipet, amelyben a fóti Károlyi István Gyermekközpont egyik 17 éves lakója rappelt egyebek mellett a “kamukerítésről”, a menekültekről, illetve az intézmény bezárásáról. A kritikus hangvételű videónak meglett a következménye. Részletek itt.

Megvan, mi lesz a nemzeti konzultáció harmadik kérdése

A kormány a Facebookon, videók segítségével hozta nyilvánosságra, hogy mi lesz a nemzeti konzultáció harmadik kérdése. Ha érdekelnek a felvételek és a kérdés, akkor kattints ide.

Polgári-keresztény politikustól szokatlan világnézetről árulkodó bejegyzést posztolt a KDNP frakcióvezető-helyettese

Dr. Aradszki Andrástól nem állnak távol a furcsaságok: a KDNP frakcióvezető-helyettese pár évvel ezelőtt például “A sátán/Soros terv ellen küzdeni keresztény kötelesség” című napirend előtti felszólalással jelentkezett. Most friss Facebook-posztjával adott okot a szemöldökök felhúzására. A bejegyzést erre a linkre kattintva tekintheted meg.

“Szeretnénk, hogy maradjanak a lányok, szeretnénk bennmaradni az NB I-ben, de sajnos nincs arra pénz, hogy több milliós fizetésekkel rendelkező klasszisjátékosokat foglalkoztasson a város”

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Komoly vihart kavart Csőzik László érdi polgármester, amikor bejelentette, hogy a város nem tudja tovább finanszírozni a helyi kézilabdacsapatot. Ebben a cikkben alaposan körbejárják, milyen áldozatokra kényszerül a város azért, hogy játszhasson a csapat, és azt is, hogy milyen eredményeket értek el az érdi kézisek.

Kiderült, hogy Kertész Imre és Ottlik Géza benne van-e az új Nemzeti alaptantervben

Az utóbbi hetekben széles tiltakozást kiváltó új Nemzeti alaptanterv (NAT) irodalom szekcióját a súlyos módszertani problémák mellett az olvasmánylista miatt is bírálták. Egyebek mellett azt kritizálták, hogy míg olyan szerzők, mint Wass Albert és Herczeg Ferenc bekerültek, Ottlik Géza, illetve Kertész Imre neve nem szerepel a listában. A tervezet kidolgozásáért felelős miniszteri biztos korábban ennek ellentmondóan nyilatkozott, most pedig a nyilvánosságra hozott kerettantervből ténylegesen ki is derült, hogy akkor kell-e olvasni Ottlikot és Kertész, vagy sem. Részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

"Valódi" Nemzeti Konzultációt indított Magyar Péter

képcím

Nyomkövetőt tettek a nemzeti konzultáció egyik válaszlevelébe

képcím

Emberölés történt a Thököly úton szombat éjjel