Nyílt hadüzenetet Lázár Jánostól: erre számíthat a jövőben az Aldi, a Lidl és a Spar

Startlap - Startlap
A kormány a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítását tervezi, offenzív politikát hirdetnek. Esti hírösszefoglaló.

Nyílt hadüzenetet Lázár Jánostól: erre számíthat a jövőben az Aldi, a Lidl és a Spar

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos egy agrárkonferencia keretében árulta el, hogy a kormány a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítását tervezi, amelynek érdekében offenzív politikát hirdetnek. Bővebben.

Orbán Viktor Manfred Webernek: Ti vagytok az elsők, akik balfácánnak is néztek bennünket. Nem vagyunk azok

A magyar kormányfő péntek délután “EU-szamizdat nro.3” címmel küldött közleményt az Európai Néppárt elnökének. Orbán Viktor gyakorlatilag lekommunistázza az uniót, saját magát újra a rendszerváltó antikommunista hős szerepébe helyezi, és a fő állítása, hogy Weber hazudott a sajtónak az EU céljairól. Íme a szöveg.

A lengyel kormányszóvivő megszólalt a vétóról: Varsó teljes egészében kiáll a lengyel-magyar álláspont mellett

Piotr Müller pénteken jelezte, hogy országának nem áll szándékában eltérni a magyarokkal kötött állásfoglalástól az Európai Unió költségvetési csomagját illetően. Pedig a lengyel miniszterelnök-helyettes nyilatkozatában éppen ennek ellenkezőjéről tájékoztatott, ahogy Manfred Weber is. Mi állhat a háttérben, mi a valós helyzet a lengyel vétóval? Erről szól ez a cikk.

Kiderült, kiről beszélhetett Bayer Zsolt, amikor egy régi barátjáról azt mondta, a “rendelkezésre álló kisfiúk” miatt szeret Thaiföldre járni

Bayer ZsoltHáttérkép című műsorának csütörtök esti adásában a Szájer-ügy kapcsán emlegette fel, hogy egy régi barátja és harcostársa hogyan vallott színt szexuális orientációjáról, valamint – állította Bayer – pedofil tevékenységéről. Szél Bernadett feljelent, és a Pesti Srácok megtalálhatta, kiről lehet szó. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Szinte egy magyar se hiszi el, hogy Szájer József “csak” egy házibuliban járt, és a legtöbb embert nem a drogok, és nem is a homoszexualitás háborítja fel az ügyben

Fotó MTIKoszticsák Szilárd

Izgalmas közvélemény-kutatás készült Szájer József brüsszeli éjszakai kalandjáról. Az Euronewst az érdekelte, hogyan fogadták itthon a botrányt. A házasságtörés, a menekülési kísérlet, a drogbirtoklás, az ügy szexuális vonatkozásai, netán a járványellenes szabályok megsértése, vagy éppen valami egészen más az, ami leginkább zavarja a hazai honpolgárokat? Hogyan írnák le a történteket? Egyáltalán hányan vannak azok, akik nem is hallottak az egészről? Az érdekes kérdésekre még érdekesebb válaszok születtek, katt ide.

Autósüldözés Kecskeméten: több lövés is dördült 

A rendőrök dél körül szúrtak ki egy autóst, akit hiába állítottak meg, továbbhajtott, ezért üldözőbe vették. A férfi az utolsó pillanatig menekülni próbált, számos szabályt megszegett, megpróbálta megtámadni a rendőröket, három lövést is leadtak. Ebből a cikkből kiderül, hogyan történt az eset. 

Újabb kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen

A kormánynak két hónapja van arra, hogy elmagyarázza, miért szükséges a “migrációs válsághelyzetben” a különös közbeszerzési szabályok alkalmazása. Bővebben.

Fulladást okozhat a betegeknél az egyik kínai lélegeztetőgép, a kormány szemérmesen hallgat, de bárcsak ez lenne az egyetlen homályos kérdés 

A kormány által megvásárolt több mint 17 ezer ezer lélegeztetőgép töredéke, kevesebb mint ezer darab jutott el a kórházakba és az idősotthonokba. Kórházi források szerint a Kínából érkezett gépeket lehetőleg messziről kerülik az orvosok, több okból. Meghibásodásra is sor került már, amit az egyik gyártó elismert, de amikor az operatív törzset faggatták a témáról, egyenesen a minisztériumból érkezett a válasz, kioktató stílusban. De azóta mintha a kormány is óvatosan bánna a kínai termékekkel. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Így bukja el Orbán Viktor élete legnagyobb meccsét Brüsszelben, avagy Szájer József a legrosszabb pillanatban menekült az ereszcsatornán

A magyar kormány a médiatörvény 2011-es elfogadása óta kedvére játszhatott az Európai Unióval. Azonban Brüsszelben végre sikerült megérteniük, milyen módszerekkel politizál a Fidesz, Orbán Viktor számára a legrosszabb pillanatban. A miniszterelnök egy olyan nagyágyúval vágott vissza, aminek valójában semmi értelme nincs, és nem csak azért, mert nettó haszonélvezőként a saját érdeke a költségvetés elfogadása. És akkor történt valami, amire senki sem számított: Orbán Viktor legfontosabb brüsszeli embere drogokkal teli hátizsákkal menekült egy orgiáról a koronavírus miatt meghozott lezárások alatt. Részletek itt.

Ennyibe kerül a csokimikulás az utolsó napokban: mutatjuk a legjobb akciókat

Fotó Nicolas Armerdpa Photo by Nicolas Armerpicture alliance via Getty Images

A december 6-i slágertermékre szinte mindenkinek szüksége van, így ebben a cikkben utánajártunk, mennyit kell rá költeni, ha gazdaságosan oldanád meg a kérdést, vagyis a leértékelt csokira szavazol.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...