Nyílik az olló a nettó bérek és a nyugdíjak között

Startlap - Startlap
Több mint 630 ezer idős ember juttatása a 100 ezer forintot sem éri el, de már majdnem 82 ezren vannak azok, akiknek 300 ezernél is magasabb nyugdíj jár. Délelőtti hírösszefoglaló.

Nyílik az olló a nettó bérek és a nyugdíjak között

Az elmúlt években a hétszeresére, összesen mintegy 82 ezer főre nőtt azok száma, akiknek a nyugdíja meghaladja a 300 ezer forintot. Ennek hátterében a kormány által biztosított emelés, korrekció és prémium mellett az ún. állománycserélődés áll. Mindeközben továbbra is idősek százezreinek az ellátása nem éri el a százezer forintos határt sem. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A vendéglátósok megsegítése helyett egy turisztikai weboldal elindítására utaltak 630 milliót az EU-támogatásból

Az 1,75 milliárdos összegből Orbán Ráhel Magyar Divat & Design Ügynökségének is jutott, de még az Európai Uniónak sem árulták el, mennyit kaptak ők. Habár a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója tavaly februárban még arra panaszkodott, “Brüsszelben csak tanácskoznak, de egyetlen olyan intézkedés sem született eddig, amely a vállalkozásokat támogatná”, valójában már akkor komoly források érkeztek a gazdaságvédelemre, amit Mészáros Lőrinc is bőven élvezhetett. Aztán 2021-ben érkezett újabb 1 milliárd 746 millió, ebből az MTÜ egy hozzá szoros szálakkal kötődő alapítványnak adott 630 milliót, a többit pedig állami szervezetek, balatoni borászok és néhány fővárosi elitétterem tulajdonosai között osztották szét. Bővebben.

A kiskereskedők biztosan tönkremennek, ha meghosszabbítják a benzinárstopot

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint a kormány politikai okokból hosszabbít majd, miközben a kőolaj ára elérheti a 100 dolláros lélektani határt. Részletek.

2022-ben is vizes világbajnokságot rendez Budapest

Laurence GriffithsGetty Images

Eddig úgy volt, a járvány miatt 2023-ra halasztják a vébét, amelynek a japán Fukuoka lett volna a házigazdája, aztán kiderült, hogy a Nemzetközi Úszószövetség megállapodott Orbán Viktorral. Részletek.

Adóvisszatérítés: jogosult vagy rá, de nem kaptál egy fillért sem? A bevallásban még korrigálhatod

Postai kézbesítéssel február elején, banki utalással pedig a hónap közepéig megérkeznek a személyi jövedelemadó-visszatérítések. Ha nem jött meg az összeg a határidőig, aggodalomra akkor sincsen ok, fontos azonban, hogy ne fogadjuk el a NAV által készített bevallástervezetet.  A PénzÜgyes podcast második adásában Angyal József okleveles adószakértővel beszélgetnek az adóvisszatérítéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

Eltűnt a várakozási idő a kórházi várólistákról

Míg korábban még követhető volt, mennyit kell várni az egyes műtétekre, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapjáról néhány nappal ezelőtt eltávolították az adatsort. További információkért katt ide.

Koronavírus itthon: 234 beteg halt meg az elmúlt három napban

Megérkeztek a hétvégi, összesített járványügyi statisztikák az elhunytak, a kórházban kezeltek, az oltottak és a fertőzöttek számának alakulásáról. A pontos adatokat ebből a cikkből ismerheted meg.

Macron: Elkerülhető az ukrán-orosz háború

Oroszországnak nem Ukrajna lerohanása, hanem a szabályok tisztázása a célja az Európai Unióval, valamint a NATO-val

– fogalmazott a francia államfő, aki hétfőn tárgyal az orosz elnökkel. Bővebben.

Peking: 15 éves orosz műkorcsolyázó írt történelmet egy ugrással

Matthew StockmanGetty Images

A friss Európa-bajnok Kamila Valijeva a műkorcsolyázók csapatversenyén az olimpiák történetében első nőként bemutatott egy négyfordulatos ugrást. Videó.

Jelentős enyhülés indul, akár 15 fok is lehet

A hét elején erős felmelegedés indul, utána azonban ismét téliesre fordul az időjárás, még hózáporra is van kilátás. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa, ezért...

képcím

Putyin megerősítette, hogy indul a 2024-es oroszországi...

képcím

Kiterjesztett elrettentésről állapodott meg Szöul és Washington