Nyilatkozott a hős búvár, aki túlélte a halált

Startlap - Startlap
Rosszul lett Angela Merkel, a Suzuki-gyár kerítéséhez láncolta magát az MSZP-s politikus, kirabolták az üllői bankfiókot. Esti hírösszefoglaló.

Nyilatkozott a hős búvár, akit a halálba küldtek, de túlélte azt

A HBO rendkívül sikeres Csernobil-sorozata is feldolgozta annak a három férfinak a történetét, akik a katasztrófa után vízzel elárasztott folyosókon meneteltek át, hogy leeresszék a leolvadt reaktor alatti víztározót, megelőzve egy újabb, még nagyobbnak ígérkező robbanást.

Közülük már csak ketten vannak életben, és az egyikük, Alekszij Ananyenko nyilatkozott az hőstettről – hogy milyen elképesztő szerénységgel, azt itt tudhatod meg.

Át kell építeni az egyik leghosszabb budapesti alagutat az új vonatok miatt

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Máv a Budapest-Vác-Szob és Budapest-Cegléd-Szolnok vonalak jelentős forgalmával indokolta az emeletes járművek megjelenését Magyarországon. Közlekedésüket ezeken a pályaszakaszokon nem hátráltatja semmilyen műszaki akadály. Ahhoz viszont, hogy a nyári időszakban a Balaton és Velencei tó felé is közlekedni tudjanak az emeletes vonatok, át kell majd építeni ezt az alagutat.

Rosszul lett Angela Merkel

Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon

Angela Merkel német kancellár kedden, Berlinben fogadta az új ukrán elnököt, Volodimir Zelenszkijt, amikor hirtelen rosszul lett. Hivatalosan nem lehet tudni, hogy általában van-e bármilyen egészségügyi problémája Merkelnek, mivel a német törvények szigorúan kezelik az ilyenfajta adatokat.

Hogy azonban most mitől lehetett rosszul, arról ebben  a cikkben olvashatsz többet.

Az MSZP alelnöke a Suzuki-gyár kerítéséhez láncolta magát

Komjáthi Imre azt mondta, addig nem mozdul onnan, amíg az üzem vezetői közül valaki nem hajlandó tárgyalni vele. Hogy konkrétan mi is a problémája az autógyártó vezetőségével kapcsolatban, azt itt tudod elolvasni.

Idővel aztán változott a helyzet, és jött egy váratlan fordulat– de nem az, amiben Komjáthi reménykedett.

Nagy Blanka végleges győzelmet aratott a kormányközeli lap felett

Fotóbank: MTI/Mohai Balázs

Semmit nem ért a fellebbezéssel a diáklányt lejáratni próbáló Lokál, melyet azért perelt be egyebek közt Blanka, mert az év elején, szerinte valótlanul állították róla, hogy több tárgyból is bukásra áll. A végleges ítéletről, melyből a lap jött ki rosszul, itt tudhatsz meg többet. Ugyan itt tájékozódhatsz arról is, hogy miként állnak a lány további ügyei a Riposttal, illetve az Origóval szemben.

Kirabolták az üllői bankfiókot – fotó a tettesről

A rendőrség kedd reggel 9 óra után kapta a bejelentést arról, hogy Üllőn, egy pénzintézetbe egy férfi bement, majd fegyverrel vagy annak utánzatával az alkalmazottat a készpénz átadására kényszerítette. Az elkövető egyetlen lövést nem adott le, sőt a menekülést sem kapkodta el. A férfiról a rablás pillanatában felvétel is készült, melyet itt tudsz megtekinteni.

Ez is érdekelhet

képcím

Karikó Katalin, vakcinalottó, punkra búcsúzó Merkel, a Mars...

képcím

Kunetz Zsombor: Csak kötelező oltással és az oltatlanok...

képcím

Legalizálná az osztrák kormány az eutanáziát