Nyaralni szeretnél? Orbán Viktor megmondta, hova menj

Startlap - Startlap
A miniszterelnök a szokásos pénteki rádióinterjújában utazási tanácsokat osztogatott. Esti hírösszefoglaló.

Nyaralni szeretnél? Orbán Viktor megmondta, hova menj

A kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában útmutatást adott a nyaraláshozRészletek itt.
 
De nem ez az egyetlen utazásos hírünk a mai napra: az American Airlines közleményben jelezte, hogy leállítja a budapesti járatait, pedig tavaly naponta ingáztak a két ország között. Részletek itt.

“Tibortól, kívánsága szerint, szűk családi körben búcsúztunk el” – eltemették Benedek Tibort, közleményt adott ki a család

A 47 éves korában elhunyt háromszoros olimpiai bajnoktól kívánságának megfelelően szűk körben köszöntek el. A család közleményben üzent, amelyben arra is kitértek, miként vehetnek méltó búcsút Benedek Tibortól azok, akik szerették és tisztelték őt. Itt teljes terjedelmében, változtatás nélkül idézik a szöveget.

Megszavazta a parlament a jövő évi költségvetést, az iskolaőrséget, meg még egy csomó minden mást

Az Országgyűlés pénteken a jókora tiltakozást kiváltó 2021-es költségvetésen és az iskolaőrség bevezetésén túl tényleg jó sok dologról szavazott, de már eleve a költségvetés megalapozását szolgáló törvényjavaslat mintegy 40 intézkedést tartalmazott. Egyebek mellett a nyugdíjasok, az olimpikonok, az útdíj, a víziközmű-szolgáltatás, a lakásépítés, és a paksi bővítés kapcsán döntöttek. Minderről bővebben itt olvashatsz.

“Elhiszek bármit, amit mondtok, Magyarországon mindenki boldog” – a színműsök egész máshogy tüntetnek, mint a többiek

Alighanem senki sem volt ma a Kossuth téren megjelent demonstrálók közül, aki tényleg elhitte, hogy a képviselők végül nem szavazzák meg a törvényt, amellyel a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) magánalapítványi tulajdonba kerül, és ezzel elveszti autonómiáját. De nem is ez volt a lényeg. Miután Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úgy búcsúzott a hallgatóktól a szerdai látványos, de nem annyira valódi egyeztetés után, hogy “azt hittük, énekelni fognak”, a tüntetők eleget tettek a kérésének. Egy szokatlanul jó hangulatú, energikus, táncos, zenés megmozdulás zajlott az Országház épülete előtt a voksolás napján. Az eseményről erre a linkre kattintva találsz egy alapos beszámolót fotókkal és videóval.

Karácsony Gergely: Közeleg az idő, hogy megmutassuk a szabad városok valódi erejét

Budapest főpolgármestere a Facebookon egy eltökélt üzenettel reagált a hírre, miszerint az Országgyűlés kormánypárti többsége elfogadta a jövő évi költségvetést. A fényképes bejegyzést itt nézheted meg.

Kiss Tibi terápiára ment, a Quimby átmenetileg leállítja működését

A váratlan bejelentést egy Facebook-poszt formájában közölték, amelynek lényege igen röviden és tömören annyi, hogy Kiss Tibi nincs jól, a zenekar lemondja a fellépéseit, de szeretnének visszatérni. De érdemes elolvasni ezt a cikket, amelyből kiderülnek a részletek.

Jogsértő? Különös kérdőívet töltettek ki az Erzsébet-táborokban a gyerekekkel

A táborokban való részvételnek nem feltétele a Kopp Mária Intézet furcsán intim kérdéseinek megválaszolása, de ez az információ nem jutott el mindenhova, ezért több helyen gyakorlatilag kötelezték a gyerekeket a felmérésben való részvételre. A tanárokat megosztja a kérdőív, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete jogsértést emleget. Kíváncsi vagy a kérdésekre? Akkor itt folytasd az olvasást.

Nem olyan régen azt hitték, kihalt, de mégis túlélt a különleges minikenguru, és mostantól a budapesti állatkertben is találkozhatsz vele

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A Parma-kenguruk felfedezésére egészen 1845-ig kellett várni, majd alig több mint 45 év múlva már a kihalásukról adtak hírt. Szerencsére a fajnak sikerült fennmaradnia, ami a nyilvánvaló természetvédelmi előnyön túl azért is csodálatos, mert borzasztó aranyos állatokról van szó. És most már Budapesten is lakik közülük néhány. Részletek itt.

Hatalmas lódarazsak lepték el az ágyneműtartót egy karcagi család házában

Az állatokat a kislány vette észre, de a problémát még mindig nem sikerült elhárítani. Mivel a gyermek és édesanyja is allergiás a csípésekre, teljes a kétségbeesés a  Jász-Nagykun-Szolnok megyei családnál. Videós riport az esetről itt található.

 
 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Első fotók a csütörtök esti tragikus budapesti balesetről