Novemberi nyugdíjpénz: ők kaphatnak 200 ezret

Az év végi pénzosztáson is a kisnyugdíjasok járnak a legrosszabbul. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-10-02 08:51

Fotó: iStock

Vannak, akik százezrekkel több nyugdíjat kaphatnak az év végén

Fontos nap volt a keddi a nyugdíjasok számára, hiszen a miniszterelnök ekkor jelentette be az Országházban, mekkora lesz a nyugdíjprémium és a nyugdíjkiegészítés összege. A plusz pénzeknek köszönhetően egy átlagnyugdíjas 31 ezer forinttal kaphat többet az év végén, vannak azonban olyanok is, akiknek ennél jóval komolyabb prémium és kiegészítés ütheti a markát. Ki mekkora összegre számíthat? Innen kiderül.

Mobilja lehet a veszte VV Fanni feltételezett gyilkosának: döbbenet, mikre keresett rá a lány eltűnése előtt 

B. László mobiltelefonja lehet az egyik legfontosabb bizonyíték Novozánszki Fanni emberölési ügyében, a Való Világból ismert lány meggyilkolásával gyanúsított férfi ugyanis elképesztő dolgokra keresett rá a lány eltűnése előtti napokban.

Meccs közben szakadt le a tavasszal átadott kaposvári uszoda emelvénye

Megsérült a bíró, amikor az új kaposvári versenyuszodában játszott első vízilabda mérkőzés során leszakadt a játékvezetői dobogó. A létesítményt alig pár hónapja adták át, és közel 5 milliárd forintba került. Arról, miként történt a baleset, milyen sérüléseket szenvedett a bíró, valamint milyen problémák vannak az uszodával, erre a linkre kattinva tájékozódhatsz.

Brexit okozta pszichózissal diagnosztizáltak egy brit férfit

Fotó: Mary Turner/Getty Images

Nagy-Britanniában regisztrálták az első, Brexit okozta elmezavart: a negyvenes éveiben járó betegnél súlyos pszichózist állapított meg az orvosa, továbbá azt, hogy tüneteit az EU-ból való kilépés váltotta ki. Itt részletesen elmagyarázzák az elsőre komikusnak tűnő esetet.

Felfedték a férfi kilétét, aki lelökött egy hatéves kisfiút a londoni Tate Modern 10 emelet magas kilátóteraszárról

Mivel elmúlt 18, így nyilvánosságra hozták a személyazonosságát annak a férfinak, aki a gyanú szerint lelökött egy hatéves kisfiút a Tate Modern tetejéről. A férfi fényképét itt nézheted meg, ahol a kisfiú állapotáról is olvashatsz egy rövid beszámolót.

A Himaláján eltűnt egy magyar hegymászó

Az esetről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Azt ígérik az ajkaiaknak, hogy egy év múlva már nem hullik majd a városra fekete korom az égből

A beszámolók szerint az ajkai hőerőmű kéményeiből gyakran hóeséshez hasonlóan szállingózó fekete koromdarabok keserítik a város lakóinak életét. Most a helyieknek azt írégik: a jövő év végére megszűnhet a probléma. Hogyan? Ebből a cikkből szakemberek tolmácsolásából megtudhatod, mi lehet a megoldás.

Íme a négyévszakos autógumik friss tesztje

Fotó: iStock

Az osztrák ARBÖ szervezet teszjének eredményeit ezen az oldalon ismertetik.

Gyógyító hatása egyáltalán nincs, viszont nagyon veszélyes az új netes “csodaszer”

A gimnáziumi kémiaórákról is ismernie kellene mindenkinek azt a szert, amiről egyre többen állítják, hogy gyógyászati jelentősége van, miközben igazából csak kárt tehet a szervezetünkben. Fülbe, orrba, végbélbe csepegtetve, szájon át, de még beöntésként is javasolják használatát, és azt mondják, hogy az AIDS-től a rákig mindenféle betegségre alkalmazható.

Mindjárt rákezd az eső

Hamarosan egy hidegfront éri el hazánkat, amely intenzív záporok, zivatarok kialakulásával ajándékoz meg minket. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.