Novák Katalin: Magyarországon trendi családosnak lenni

Startlap - Startlap
"Divat" lett a gyermekvállalás - állítja Novák Katalin, aki államfőként is tovább dolgozna a családalapítási kedv serkentésén. Esti hírösszefoglaló.

Novák Katalin: Magyarországon trendi családosnak lenni

Az egykori családügyi miniszter szerint “divat” lett a gyermekvállalás, és államfőként is azon dolgozna, hogy “ehhez adjanak hitet az embereknek, mert a gyermekekben van a jövőnk”. Részletek

Az EU történetében először közvetítenek élőben ítélethirdetést: Magyarország ügyében

Az Európai Unió Bírósága szerda reggel online hirdeti ki a döntését a magyar és a lengyel kormányt illetően, vagyis arról, hogy összhangban áll-e az uniós joggal a jogállamisági normákat felrúgó tagállamokat pénzmegvonással sújtó közösségi jogszabály. Részletek.

Török Gábor: Szerintem toronymagas esélyes a Fidesz

A politológus szerint továbbra sem egy egységes ellenzék dolgozik, hanem “ellenzékek vannak”, jól látszik ez a államfőjelölés menetén is. Török Gábor ugyanakkor úgy véli, lehetnek még nagy meglepetések is. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A bíróság szerint hazudott a Borsonline és az Origo Gyurcsány Ferencről

MTI/Mohai Balázs

A DK elnökének ittas szerepléséről írtak tavaly nyáron a kormányközeli lapok. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletben kötelezett a helyreigazításra. További információkért katt ide.

Két nap múlva Magyarországra érkezik Jair Bolsonaro

Először utazik hazánkba brazil elnök, Bolsonarót Orbán Viktor és Áder János is fogadja majd. Jair Bolsonaro az utóbbi időkben többek között azzal vívta ki magának a helyet a címlapokon, hogy azt állította, a koronavírus elleni oltás AIDS-et okoz, az erről szóló videóját a közösségi oldalak törölték. Bővebben.

Az orosz külügyminiszter szerint a csapatok visszavonása tervszerű volt, nem a nyugati “hisztéria” miatt történt

Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök hétfő este már szabályos háborús szózatot intézett a nemzetéhez, az Ukrajna elleni orosz támadás napjaként az USA titkosszolgálatai által megjelölt február 16-ra munkaszüneti napot rendelt el, a több mint 400 képviselőből csak 24 jelent meg a parlamentben hétfő este – a pletykák szerint azért, mert külföldre menekültek. Ezek után igencsak váratlanul érkezett az orosz védelmi minisztérium keddi bejelentése az alakulatok visszavonulásáról. Most Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is kommentálta az eseményeket. Részletek.

Központi Nyomozó Főügyészség: Nem erőszakolták meg kollégái a rendőrnőt

Néhány hónappal ezelőtt jelent meg a hír, miszerint a Készenléti Rendőrség egyik munkatársát két munkatársa elkábította, erőszakosan közösültek vele, és az erről készült videót egyéb, intim tartalmú felvételekkel együtt megosztották az interneten. A nyomozás során a nő minden állítását tételesen cáfolták. Az ügyről és annak fejleményeiről itt írnak.

“Pandémia ide, járvány oda, zakatol a gazdaság” – mondja Orbán, de azzal már nem foglalkozik, hogy 30 ezer ember meghalt

Míg a járvány elején a magyar kormány retorikájában egyértelmű első célként fogalmazódott meg az emberéletek megmentése – ennek égisze alatt vásároltuk fel például hírhedt készleteinket a lélegeztetőgépekből – mióta az oltás elérhetővé vált, már az ország gazdasági teljesítménye vette át a nemzeti célok között ezt a kitüntető helyet. A makrogazdasági elemző szerint azonban a mostanában sokat emlegetett 7,1 százalékos növekedés főként a lakosság fogyasztásán múlt, amit a Nyugat-Európához képest sokkal lazább szabályozások tettek lehetővé. Bővebben.

Hatalmas bajok lehetnek a régen épült budapesti társasházakkal

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A 100, vagy akár még régebben felhúzott épületekkel tele van a főváros, és a hozzáértő karbantartás csak kevés helyen valósul meg. Roskatag tetőszerkezetek, omladozó falak, elavult víz-, villany- és gázvezetékek jellemzik ezeket az épületeket, a közös képviselők pedig gyakran csak akkor jelennek meg, amikor be kell szedni a pénzt, amely aztán követhetetlen utat jár be. Ebben a cikkben elolvashatod, mi a társasházszakértő véleménye a problémáról.

Belgiumban bevezették a négynapos a munkahetet

A belga kormány több munkaügyi reformot fogadott el, amelyek értelmében például a dolgozókat ezentúl nem kötelezheti arra főnökük, hogy munkaidőn túl is elérhetőek legyenek. Mindazonáltal a négynapos munkahét nem jelent érezhetően kevesebb munkaórát a hagyományos 40 óránál. Bővebben.

(Címlapkép: MTI/Mónus Márton)

Ez is érdekelhet

képcím

A Kreml az amerikai segélyről: "Még több ukrán halálához vezet...

képcím

61 milliárd dolláros segélyt kap Ukrajna - A hét legfontosabb...

képcím

Magyar Péter közös élő vitára hívja Orbánt és Gyurcsányt a...