Novák Katalin: karácsony előtt érkezik a családi pótlék

Startlap - Startlap
A miniszter Facebook-oldalán jelentette be az utalási, kézbesítési dátumokat. Heti hírösszefoglaló.

Novák Katalin: karácsony előtt érkezik a családi pótlék

Hamarabb megkapják az érintettek a januárban esedékes családtámogatási ellátásokat. Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton Facebook-oldalán jelentette be az utalási, kézbesítési dátumokat. Íme.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a zánkai Erzsébet-tábor karácsonyi programsorozatáról tartott sajtótájékoztatón. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Népszava: már megítélt pénzeket tartanak vissza a kormányzati megszorítás miatt

Nemrég derült ki, hogy a spórolás miatt a lakossági napelemtelepítések után sem fizet az állam. Részletek.

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Völner Pált

Miután az Országgyűlés kedden felfüggesztette a 83 millió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsított Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát, szerdán már ki is hallgatták az államtitkári posztjáról lemondott politikust a Központi Nyomozó Főügyészségen – tudta meg a 24.hu. Bővebben

Kapcsolódó hírek a témában: 

Házkutatást tartottak a nyomozók a politikus otthonában
Kiderült, mennyibe kerülhetett Völner Páléknál egy végrehajtói állás

Nagy pofont kaptak a multi élelmiszerláncok

A legnagyobb élelmiszer-áruházaknak februártól kötelező felajánlaniuk az élelmiszerárut a minőségmegőrzési időtartamuk lejárta előtt legalább 48 órával az Élelmiszermentő Központ Nonprofit Kft. (ÉMK) részére – döntött az Országgyűlés az élelmiszerláncot szabályozó törvény keddi módosításával. Részletek.

Még nagyobb lesz jövőre a drágulás, mint az, amit idén átélünk

Óriási pénzszórást folytat az Orbán-kormány a választások előtt, ezért lesz még jövőre is hatalmas a költségvetési hiány – ez a következtetés vonható le a Kopint-Tárki gazdaságkutató cég legfrissebb előrejelzéséből. Természetes mindezt a pénztárcánk is megérzi majd. A témáról bővebben itt olvashatsz.

444: kijózanító közvélemény-kutatást kapott az ellenzék

Szerdán kapták kézhez az ellenzéki pártok vezetői a legújabb, egyelőre nem nyilvános közvélemény-kutatást, amit már az új, összefogott kampányközpont rendelt meg, a számok pedig kijózanítóak, írja a 444.hu. Ha érdekel, mennyien akarnak most kormányváltást Magyarországon, ide kattints.

Fekete-Győr kioktatta Rákayt, aki kigúnyolta egy kép miatt, amin babahordozóban tartja magán gyermekét 

A Fidesz egyik kedvenc megmondóembere nem volt rest feltenni közösségi oldalára egy fotót, amin a Momentum volt elnöke látható gyermekével, amint a kicsit magára erősítette egy gyermekhordozó segítségével.  Mindehhez gúnyolódó, kioktató stílusban írt, aztán nem győzte eltávolítani a bejegyzést a Facebook-oldaláról. Ezek után Fekete-Győr is reagált. Részletek.

Az ügynek azonban itt nincs vége, ugyanis Rákay Philip szerdán este betelefonált a Klubrádióba élő adásban Bolgár György műsorába, hogy megvédje később törölt posztját. Ha kíváncsi vagy, mivel védte magát a jobboldali véleményvezér, innen megtudhatodKapcsolódó hír, hogy Novák Katalin is beszállt Rákay és Fekete-Győr vitájába, a babahordozó apák oldalán. A tárca nélküli miniszter egy közel 20 éves, idilli családi fényképpel illusztrálta álláspontjátÍme.

Tatabányán nem lehet hírt közölni a város működésével kapcsolatban

Egy fideszes javaslatra minden kötelezettséget fel kell mondania a tatabányai önkormányzatnak az év végéig, ami a lakosság tájékoztatását szolgálja – olvasható az önkormányzat által kiadott hivatalos közleményben. A különös történet errefelé teljesedik ki

Ez a 10 éves kisfiú az első, aki Magyarországon megkapta a gyerekeknek járó koronavírus elleni oltást

A kormány hivatalos Facebook-oldalán jelent meg a fénykép az 5-11 éves gyermekek első vakcinájának beadásárólFotó.

Karikó Katalin és három munkatársa lettek az Év hősei a Time magazinban

Kizzmekia CorbettBarney GrahamDrew Weissman és Karikó Katalin  munkásságát elég irodalmian méltatja a New York-i lap:

“Amikor egy vírus előbújik kedvelt árnyékából – a testek sötét barlangjaiból, ahol utat keres a terjedéshez és gyarapodáshoz –, csak akkor szembesül a legfélelmetesebb ellenségével: a rá csendben váró tudósokkal.”

Ez is érdekelhet

képcím

Megfakultak Schadl mindenesének emlékei

képcím

Erőss Zsolt özvegye Suhajda Szilárd tragédiájáról - fotókon a...

képcím

Vallomást tett Schadl György "gazdája"