Novák Katalin gazdasszonya bruttó 700 ezer forintos fizetést kap az államtól

Startlap - Startlap
A volt köztársasági elnöknek nemcsak három titkársági munkatársa van, hanem gazdasszonya is. Novák Katalin tikárságvezetője bruttó 2,4 milliós fizetést kap.

Hadházy Ákos a Facebook-oldalán posztolt arról csütörtökön, hogy Novák Katalinnak nemcsak három titkársági munkatársa van, hanem egy gazdasszony is segít neki a háztartásban. A kegyelmi botrányba belebukott köztársasági elnök élete végéig alkalmazhatja a háromfős titkárságot, ahogy a gazdasszonyra, avagy házvezetőnőre is igényt tarthat. 

“Az exelnökök juttatásairól szóló törvény erről szóló paragrafusa kétértelmű, értelmezhető úgy is, hogy akkor is kaphat “gazdasszonyt”, ha nem igényel állami rezidenciát és a saját házában lakik” – fogalmazott posztjában Hadházy. 

Az RTL Híradó megkereste az Országgyűlés Hivatalát az ügyben, válaszukból kiderült, hogy

Novák Katalin tikárságvezetője bruttó 2,4 milliós fizetést kap havonta, a két titkársági munkatárs 1 millió, illetve 850 ezer bruttót keres, míg a gazdasszony havi bruttó 700 ezer forintot kap az államtól. 

A titkárság a Szabad György Irodaházban működik, ahol három külön szobát kapott Novák három titkára, a működési költségeket is az Országgyűlés Hivatala biztosítja.

Novák Katalin még 2024. február 10-én jelentette be lemondását a nyilvánosság előtt, miután kiderült, hogy a pápalátogatás alkalmából 2023-ban kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, aki az igazgató gyerekekkel szemben elkövetett szexuáliserőszak-ügyét igyekezett eltussolni. Novák Katalin beismerte, hogy hibázott a döntése során, amikor felmentette K. Endrét.

Címlapkép: MTI/Sándor-palota

Ez is érdekelhet

képcím

Rogán: Ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva...

képcím

Bocsánatot kért Balog Zoltán a bicskei áldozatoktól

képcím

Döntött a bíróság a kegyelmi ügy iratainak kiadása iránti...