Novák Katalin bejelentette, kik lesznek az új munkatársai államfőként

Startlap - Startlap
Az új köztársasági elnök kedden lép hivatalba, ünnepélyes beiktatására még szombatig várni kell. Esti hírösszefoglaló.

Novák Katalin bejelentette, kik lesznek az új munkatársai államfőként

A kedden hivatalba lépő új köztársasági elnök jelezte, az új kollégák mellett a Sándor-palota korábbi munkatársaira is számít. Novák Katalin ünnepélyes beiktatására majd csak szombaton kerül sor. További információkért katt ide.

Olajembargó: Ursula von der Leyen hétfőn Budapesten találkozik Orbánnal

Az Európai Bizottság elnöke hétfő este személyesen utazik a magyar fővárosba egy munkavacsorára a Karmelita kolostorban. Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban az EU szankciós terveit illetően úgy fogalmazott: “ez egy atombomba, amit le akarnak dobni a magyar gazdaságra”. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Megszűnik az utolsó két meddőségi magánklinika Magyarországon

Míg a Róbert Károly Meddőségi Centrum Kft. felvásárlási ajánlatát elfogadták, a Reprosys Termékenységi Központ és a Versys Clinics esetében elutasították a javaslatot, amelyre egyébként maga a kormány adott lehetőséget az összes hasonló intézményeknek. Az Országgyűlés rendelete értelmében július 1-étől kizárólag állami meddőségi klinikákhoz fordulhatnak a terméketlenséggel küzdő párok. Részletek.

Kövér László május 9-ről: Európai ünneplés helyett inkább európai önvizsgálatra lenne szükség

MTI/Koszticsák Szilárd

Az elmúlt években Európa eszménye és valósága között soha nem volt akkora szakadék, mint napjainkban – közölte Kövér László. A házelnök elmélkedése az orosz-ukrán háború kapcsán az Európai Bizottság kritikájába fordult, majd kifejtette, mi lehet a magyar állam számára mégis méltó megemlékezés. Bővebben.

Lázár János vekkert kapott ajándékba a Fidesztől

Egészen pontosan Kocsis Máté frakcióvezető ajándékozta meg Lázárt, aki saját bevallása szerint többször is elaludt, amikor párttársaival kellett volna együtt megjelennie. Fotó és további részletek itt.

Feljelentést tett a kormánymédia rágalmazásáért a Datadat, aminek Bajnai Gordon az egyik tulajdonosa

A Bajnai Gordont kisebbségi tulajdonosként jegyző cég 29 internetes hírportál által sorozatosan megjelentetett cikkekben, valamint két országos TV csatorna híradójában is előkerült, majd hétfőn még a parlamentben is emlegették őket. A Fidesz médiagépezete szerint a vállalat kéretlen kampányüzenetekkel bombázta a választópolgárokat, a Datadat “egy tudatos, központilag szervezett rágalmazási kampányt” gyanít a háttérben.Bővebben.

“A hír igaz” – Donáth Anna az anyaságot választja a Momentum helyett

A politikus hétfőn a Facebookon jelentette be, hogy nem indul újra a párt elnöki tisztségéért. Donáth Anna teljes bejegyzése itt olvasható.

Media1: megszűnik a Pesti TV

MTVA/Bizományosi/Balaton József

A csatorna 2020 őszén indult, de a portál értesülései alapján úgy tűnik, működésük heteken belül véget ér. További információkért katt ide.

Lovári nyelven szólalt fel a Jobbik képviselője a parlamentben

A frakció új tagjaként megjelent Varga Ferenc utólag úgy kommentálta a jelenetet, hogy ennek “2022-ben eljött az ideje”. Bővebben.

(Címlapkép: MTI/Kovács Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar erre az öt kérdésre vár választ Orbántól

képcím

Ez volt Orbán első fizetett munkája - A hét legfontosabb hírei...

képcím

Magyar Péter máris veri Orbánt és a Megafont a Facebookon