Novák Katalin: Akik azt mondják, én csak egy bábu leszek, a nőket becsülik le

Startlap - Startlap
"A jogállamiság lebontásához én soha nem fogok hozzájárulni" - a köztársasági elnöknek jelölt családügyi miniszter interjút adott. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Szigetváry Zsolt

Novák Katalin: Akik azt mondják, én csak egy bábu leszek, a nőket becsülik le

A jogállamiság lebontásához én soha nem fogok hozzájárulni.

A köztársasági elnöknek jelölt családügyi miniszter interjút adott.

Melegrekord dőlhet meg szilveszterkor, az éjjeli hidegrekord után

A tél leghidegebb éjszakáján vagyunk túl, amit gyors ütemben kimondottan tavaszias időjárás vált. A szokatlanul hullámzó hőmérséklet hátterében egy ún. polárfront áll. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Iskolaőr a kisfiúnak: Ha nem leszel csendben, te kis taknyos, akkor úgy felpofozlak, hogy a kerítésig elszállsz

A vád szerint a korláthoz nyomta és fojtogatta az ötödikes diákot a sármelléki általános iskolában az iskolaőr, az ügyészség bántalmazás miatt vádat emelt. A parlament tavaly nyáron, nagy többséggel határozott a gumibottal, gázspray-vel és bilinccsel felszerelkezett iskolaőrök kiképzéséről, Kásler Miklós éppen a minap nyilatkozott arról, hogy a rendszer bevált. Bővebben.

A családi pótlék emelését, szociális bérlakásokat és 50%-os béremelést ígér az ellenzék

MTI/Szigetváry Zsolt

Megkezdődött az ellenzék négy napon át tartó sajtótájékoztató sorozata, amelynek során a hétfői, szociális kérdések után a gazdaságot, az egészségügyet, végül az oktatást veszik soron. Ha kíváncsi vagy, mit ígérnek a választóknak, akkor ezt a cikket nézd meg.

Az alpolgármester kirúgásán múlik Szada támogatása? A fideszes képviselő szerint ez nem igaz

A helyi alpolgármester állítja: Vécsey László országgyűlési képviselő a hivatal berkein belül nyíltan jelezte az eltávolítása iránti igényét. Vécsey, aki korábban sok éven át Szada polgármestere volt, tagad. Részletek.

Megúszták a börtönt az iráni egyetemisták, akiket zajongásért és rugdosásért akartak leültetni

Arról a két diákról van szó, akik a koronavírus első hulláma idején a Szent László Kórházba kerültek, miközben a kormánymédiából azt a következtetést vonhattuk le, hogy Magyarországon miattuk tört ki a járvány. Az esetről és annak legfrissebb fejleményeiről itt írnak.

Három gyerekük segítségével kereskedett droggal egy keceli család

Az alkalmi munkákból származó bevételt bika drog és kristály árulásával egészítette ki az öttagú család, a két nagykorú fiú a porciózását, a kiskorú gyermek a megrendelések fogadását intézte. A kiskőrösi rendőrök házkutatást tartottak. Fotó és további részletek itt.

Akkora adót fizetett a BioNTech, hogy Mainz városa 30 év után megszabadulhat az adósságától

A koronavírus elleni vakcina kifejlesztésének helyszíne az idei évre várt 36 millió eurós túlköltés helyett hirtelen 1,09 milliárd eurós költségvetési többletet jelentett be. Bővebben.

Svédország követeli vissza a földrajzi neveit az IKEA-tól

Stephen Chernin/Getty Images

Könnyen lehet, hogy a te WC-kefédet vagy szemeteskukádat is két gyönyörű, svédországi tóról nevezték el, a szekrényajtód pedig egy közép-svédországi város nevére hallgat. A svéd idegenforgalmi hivatal zseniális marketingkampányt indított. Íme.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Novák Katalin a Karmelitában járt

képcím

Hivatalba lépett Sulyok Tamás államfő, de ünnepélyes beiktatás...