Novák Katalin a Facebookon magyarázkodik, miután aláírta az alaptörvény 11. módosítását

Startlap - Startlap
Tíz év alatt tizenegy alkalommal írták át Magyarország gránitszilárdságú alaptörvényét, az államfő nem tudott ellentmondásoktól mentes indoklást adni a dologra. Esti hírösszefoglaló.

Novák Katalin a Facebookon magyarázkodik, miután aláírta az alaptörvény 11. módosítását

Már a katatörvény hitelesítésekor is izgalmasan érvelt, amikor közölte, “helyes, ha ebben a helyzetben az államfő nem gördít akadályt az Országgyűlés döntésének érvényesülése elé”,  és ismét ellentmondásoktól nem mentes magyarázattal indokolta, miért kellett tíz éven belül tizenegy alkalommal is módosítani az alaptörvényt. Novák Katalinnak egyébként lett volna mit mérlegelnie a mostani módosítás során. Bővebben.

Rezsicsökkentés: a gáznál szezonálisan határozzák meg az átlagfogyasztást

Sok kérdés övezi a rezsicsökkentés hamarosan életbe lépő új szabályait, az MVM Zrt. tájékoztatásának jóvoltából pedig egyértelművé vált: eltérő logika mentén számítják a rezsicsökkentés hatálya alá eső fogyasztást az áram és a földgáz esetében. Ha te is elvesztél a számolásban, akkor mindenképpen kattints, hogy választ kapj a kérdéseidre.

Varga Judit: Minden összhangban van a korábbi, lakosságot védő intézkedési logikával

Csak annyit kérünk, hogy egy picit figyeljen oda mindenki arra, hogy az átlagfogyasztás felett hogyan tud mérsékelni

– jelentette ki az igazságügyi miniszter a rezsicsökkentésről, amelyet a kampány során még teljesen egyértelműen, mindenáron védelmezett a Fidesz. Varga Judit szerint a kormány továbbra is “minden lehetséges eszközzel” védi a magyar lakosságot. Varga Judittal Tusványoson adott interjút a 444.hu kamerái előtt.

Orbán Viktor kisöccse a Norbi Update igazgatósági tagja lett

MTVA/Bizományosi: Róka László

A nyilvánosságot alapvetően kerülő Orbán Áron egyetlen céges érdekeltségévé vált a vonatkozó iratokban Schóbert Ferenc Norberként szereplő Schobert Norbert vállalkozása. A “Schóbert” házaspár fogyókúrás bizniszének vezetőségében nem a miniszterelnök fiatalabbik öccse az egyetlen híres ember. Bővebben.

Autóvezető-oktatók vonultak fel a katatörvény ellen a Hősök terén

Roppant visszafogott, alig egyórás demonstrációt tartottak, mintegy 150-200 oktatóautó megjelenésével péntek délben a fővárosban. A vezetésoktatók fő követelései viszonylag egyszerűen összefoglalhatók: azt szeretnék, amit a taxisok megkaptak a kormánytól. Fotók és további részletek itt.

Media1: Sorra mondanak fel az újságírók a Totalcar szerkesztőségénél

A Mészáros Lőrinchez köthető Vaszily Miklós-féle Indamedia a hírt megszellőztető Media1 “lejárató anyagait” nem kívánja kommentálni, a Totalcar oldalán viszont egyre gyakrabban kerülnek elő régi cikkek, és már egy álláshirdetést is közzétettek. A Totalcar ügyvezetői posztjára a közelmúltban került Varga Endre, a jegybank volt osztályvezetője. További információkért katt ide.

Új dizájnra vált a Facebook: több felhasználót már az új verzió fogadja a belépéskor

Marck Zuckerberg közösségi oldalának célja, hogy még inkább felhasználóbarát legyen, nem mellesleg pedig valószínűleg a legnagyobb versenytárs, a TikTok mellett is tartani kell a lépést. Ha kíváncsi vagy, milyen a Facebook új felülete, akkor itt folytasd az olvasást.

Ezermilliárdok múlnak rajta, hogy a magyar kormány képes lesz-e jó választ adni az EU aggodalmaira

Több mint 8300 milliárd forint, illetve egy név nélkül nyilatkozó magas rangú uniós tisztségviselő szerint annak jelentős része a tétje annak, hogy miként reagál az az Európai Bizottság jogállamisági kritikáira a kormány. Orbán Viktornak egyetlen hónapja maradt, hogy elkerülje a támogatás kifizetésének felfüggesztését, ami súlyos következményekkel járhat olyan tényezők mellett, mint a 400 forintos euró és az elszabadult infláció. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Joe Biden karanténban marad

Leigh Vogel/Getty Images

Az Egyesült Államok elnökéről csütörtökön derült ki, hogy koronavírusos, a Fehér Ház egyik orvosa tájékoztatott állapotáról. Részletek.

Öt országgal bővült Oroszország listája a barátságtalan államokról

Az orosz kormány által “barátságtalannak minősített” külföldi államok listájára újabb európai államok kerültek fel, és az orosz kormány jelezte, a sor még bővülhet. Részletek.

(Címlapkép: MTI/Sándor-palota)

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben