Nincs több találgatás: ez épül az Orbán-birtokon

Porta? Gazdasági épület? Majorság? Egyik sem. Hadházy Ákos megfejtette az igazságot. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-01-21 09:10

Fotó: Facebook /Hadházy Ákos

Végül mégis kiderült, mi épül Orbán apjának hatvanpusztai uradalmán

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő jó ideje próbálja kinyomozni, hogy milyen építkezés zajlik az Orbán-család hatvanpusztai birtokán. Az illetékes kormány egyik osztálya szerint porta, a másik osztálya szerint kiegészítő gazdasági épület, Orbán szerint majorság. Hadházy a három különböző válasz után megfejtette az igazságot, amit te is megismerhetsz ebből a cikkből

Kína elismerte, hogy emberről emberre terjed az új koronavírus

Megerősítette a Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság, hogy a tüdőgyulladás-járványt okozó új koronavírus emberről emberre terjed. Eddig több mint 200 esetet diagnosztizáltak, három beteg meghalt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn úgy döntött, rendkívüli szakértői bizottsági ülést hív össze szerdára Genfben. Ez lesz hivatott megállapítani, hogy a koronavírus terjedése nemzetközi járványügyi vészhelyzetet jelent-e. A témáról vővebb itt olvashatsz.

Nagy metrócsalás a BKV-nál?

A beismerés véletlen elszólásként hangzott el az Igazgató Tanács (IT) rendkívüli ülésén, amelyet a Demokratikus Koalíció (DK) két delegáltjának kezdeményezésére a 3-as vonalon futó metrókocsik extrém rozsdásodása miatt hívták össze. Ha bebizonyosodik, hogy ezek új kocsik, akkor ez súlyos bűncselekmények gyanúját vetheti fel.

Felvételi: csökkennek a ponthatárok

MTI Fotó: Rosta Tibor

Nem minden állami ösztöndíjas képzés esetében lesz maximum 400 pont a bekerülési ponthatár, értesült a Világgazdaság. A lap szerint a ponthatárrendszerben nem történt változás, csak a hallgatók érdekében bizonyos könnyítésekről döntött idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Konkrét példákat is említettek, ezeket itt találod.

Luxusautót vettek Áder Jánosék

A korábbi szolgálati limuzin gyakran várakozás közben is járatta a motort, így égetve a benzint. Mostantól tisztán elektromos autót használ a köztársasági elnök és felesége. Ha érdekel, milyen márka mellett döntött Áder, és mennyibe került az új jármű, olvasd el ezt a cikket.

A győri ellenzék vakon repül, de így is azt hiszi, hogy nyerhet

Vasárnap kiderül, hogy Borkai Zsolt szexbotránya nélkül mire megy az ellenzék Győrben, mindenesetre érzésre már nem az esélytelenek nyugalmával indulnak. Helyiekkel beszélve úgy tűnik, bárki is jön, az egy nagyon nagy többségben lévő fideszes képviselő-testületet örököl. Orbán Viktor egyelőre nem szállt be Dézsi Csaba András mellett, Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely viszont csütörtökön érkezik Pollreisz Balázst támogatni. Itt elolvashatod a helyszíni riportot Győrből, a kampányfinisről.

Várod a diplomaosztót, majd az újságban olvasod, hogy megszűnik a tárgy, amit tanítanál

Tanárok és diákok egyaránt egy újságcikkből értesülhettek a középiskolai média tantárgy megszüntetéséről, így pedagógusok és egyetemi hallgatók maradnak valódi jövőkép nélkül, de az is kérdés, hogy az ismeretanyagot hogyan fogják beépíteni más tárgyakba.

Kell-e tartanunk Európában az arcfelismerő technológiától?

MTI/EPA/John G. Mabanglo

A szakemberek szerint egyre sürgetőbb a jogi alapok és szabályok lefektetése, hiszen az arcelemzéses megoldások rengeteg visszaélésre adhatnak lehetőséget. Most kiszivárgott egy uniós dokumentum, amelyből megismerhetjük az Európai Bizottság álláspontját a témával kapcsolatban. Ha érdekelnek az ügy részletei, ezt a cikket olvasd el.

Csigalassú fokozatba kapcsolt a ceglédi halálos gázolás ügye

9 hónapja történt, de még mindig nem döntött az ügyészség abban, egyáltalán emel-e vádat, és ha igen, milyen büntetést kér az elkövetőre a tavaly húsvéti ceglédi halálos gázolás ügyében. A részletekért ide kattints.

A kihalás szélén az egyik legkülönlegesebb állat

Több területen is a kihalás szélére sodródott a kacsacsőrű emlős. A ritka, tojásrakó állat Kelet-Ausztráliában, Tasmániában és Dél-Ausztráliában honos, egy új tanulmány alapján ugyanakkor az utóbbi időkben látványosan zsugorodott élőhelye. A témáról bővebben ez a cikk számol be.

Eltelhet a január jelentős havazás nélkül

Északkeleten a legvalószínűbb hózáporok kialakulása a következő napokban, kiterjedt, az egész országot érintő, jelentős mennyiségű hó azonban nem várható. A részletes előrejelzést itt találod.

Mai nap hírei

Szlávik János elmondta, milyen tüneteket okoz a koronavírus brit mutációja

life.hu14 órája

Megvan Dárdai Pál visszatérése utáni első sikere a Herthával

m4sport.hu15 órája

Kiderül az igazság a visszérkrémekről

napidoktor.hu15 órája

A tapétának leáldozott - fele annyiért díszítheted a legújabb trenddel a falad

femcafe.hu16 órája

Máris támogatók jelentek meg a néppártból kilépő Fidesz körül

hirado.hu17 órája

Lesz gyermekfelügyelet az óvodákban, iskolákban

demokrata.hu18 órája

Miután elindult a repülő, közölte az egyik utas, hogy koronavírusos

travelo.hu18 órája

Ezt okozza a rendszeres húsfogyasztás

agroinform.hu19 órája