Népszava: Orbán lecseréli Káslert, Lázár visszatér

Startlap - Startlap
Káslernek a minisztériumát is szétdarabolnák, Lázár új tárcát kaphat maga alá, a 74 éves Pintér Sándor pedig elmozdíthatatlannak tűnik - állítja a lap. Délelőtti hírösszefoglaló.

Népszava: Orbán lecseréli Káslert, Lázár visszatér

A lap több forrásra hivatkozva ír Kásler nyugdíjazásán túl minisztériuma feldarabolásáról és Lázár János visszatéréséről egy új tárcával, valamint név szerint sorolják, milyen személyi változásokra számíthatunk az ötödik Orbán-kormányban. Bővebben.

30 százalékkal is megnőhet a kamatstopos lakáshitelek törlesztője júliustól

A kormány által januárban elrendelt kamatstop június 30-ig van érvényben. Ha nem rendelkeznek a hosszabbításról, mintegy félmillió ügyfél törlesztőrészlete változhat, méghozzá fájdalmas mértékben. Van lehetőség ugyanakkor időben lépni, és változtatni a hitelkonstrukción. Mivel járhat pontosan a kamatstop megszüntetése, és mit tehetnek a hitelfelvevők? Erről szól ez a cikk.

Ukrajna visszavert több orosz előrenyomulási kísérletet, Mariupol újabb ultimátumot kapott

Az orosz védelmi minisztérium szerda reggel üzent Mariupolnak, sajtóhírek szerint szíriai és líbiai zsoldosok tízezrei csatlakozhatnak az orosz csapatokhoz, a brit védelmi minisztérium közölte, az orosz hadsereg továbbra is logisztikai gondokkal küzd. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Az ellenzéki választók háromnegyede mondta azt, hogy Gyurcsány visszavonulása javítaná az ellenzék esélyeit

Akarjatok Gyurcsányok lenni. Küzdeni, nem feladni. Je suis Gyurcsány

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc a választás után a DK tanácskozásán, csakhogy nagyon úgy tűnik, a nem kormánypárti szavazók nem igazán értenek egyet vele. Az Iránytű Intézet közvélemény-kutatásának eredményei, amelyben az országgyűlési választás ellenzéki sikertelenségének kérdését tárgyalják, itt olvashatók.

L. Simon László csodálkozó posztot írt a döcögő háziorvosi ellátásról

MTI/Balogh Zoltán

A jelenleg a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójaként tevékenykedő volt fideszes képviselő egy olyan protokollt kér számon a gárdonyi háziorvoson, akit ráadásul név szerint említ, ami a koronavírus kitörése óta érvényben van. Ehhez képest L. Simon László úgy zárja bejegyzését, “ezt senki se kenje a politikára”. Részletek.

Orbán Viktor a Vatikánba utazik

A kormányfőnek ez lesz az első hivatalos látogatása Ferenc pápánál, aki magánkihallgatáson fogadja őt. További információkért katt ide.

Blikk: 30 milliós pert indítana Szilágyi Liliána ellen az apja

A lap értesülése szerint Szilágyi Zoltán személyiségi jogok megsértése miatt nyújthatja be keresetét, amelyről ügyvédje már tájékoztatta is exfeleségét. Szilágyi Zoltán volt felesége ellen már több pert indított, és válóperük során jogerős ítélet mondta ki, hogy a házasság a férfi agresszív viselkedése miatt romlott meg. Bővebben.

Drasztikusan lecsökkent az olcsó lakások aránya az ingatlanpiacon

A fővárosi lakáspiacon a 25 millió forint vált a belépő kategóriává, s míg itt alig 28 négyzetmétert kapni ennyi pénzért, több megyében jóval 100 felett van ugyanez a szám. Az olcsó ingatlanok eltűnése országszerte jelentős, az okok között a szakértő a drágulás és a hitelkamatok emelkedése mellett az ún. dominóhatást említi. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Koronavírus itthon: emelkedett a kórházban kezelt betegek száma

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák az elhunytak, kórházi kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. Íme.

Visszatér az időjárás a rendes kerékvágásba

Laszlo Szirtesi/Getty Images

Jelentős melegedés indul a hét közepétől, csütörtöktől a hőmérséklet már az ilyenkor szokásosnak megfelelően alakul, ugyanakkor többfelé számíthatunk csapadékra. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez is érdekelhet

képcím

Macron: Nem lehet kizárni csapatok küldését Ukrajnába

képcím

Magyar Péter: Lévai Anikónak "méltatlanul alulértékelt a...

képcím

Orbán a Parlamentben: Az elnök asszony lemondása helyes döntés...