Népszava: komoly leépítés jön a kormányhivatalokban

Startlap - Startlap
A lap információi szerint a kormányhivatalokat nem egységesen érintik majd a kirúgások. Délelőtti hírösszefoglaló.

Népszava: komoly leépítés jön a kormányhivatalokban

“A központi költségvetésből finanszírozott szervezeteknél végrehajtandó létszámleépítésekből” 30 milliárd forintot akar megspórolni a kormány – szúrta ki a Népszava a jövő évi büdzsé tervezetében. Részletek.

Orbán Viktor levelet írt 44 EP-képviselőnek

Válaszlevelet írt Orbán Viktor miniszterelnök annak a 44 európai parlamenti képviselőnek, akik a napokban közös levelet intéztek hozzá az ukrajnai háború kapcsán. A miniszerelnök sorait ebben a cikkben foglalták össze.

Nem adnák magukat könnyen Szeverodonyeck védői

Viktor Antonyuk / Sputnik / Sputnik via AFP

Elutasították az oroszok által adott ultimátumot Szeverodonyeck védői; a brit védelmi minisztérium napi jelentésében felmorzsolódó ukrán és orosz csapatokról írnak; az ENSZ szerint elképesztő szintre emelheti a globális elvándorlást az ukrajnai háború okozta élelmezési válság. Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Díjat kapott két hete a tanár, aki ittasan fenyegethette bottal diákjait

Alig két hete Szombathely Oktatásügyéért díjat vehetett át a polgármestertől az a tanár, akiről kedden derült ki, hogy ittasan, bottal fenyegethette nyolcadikos diákjait, számolt be róla az RTL Híradó. Az esetről itt nézhetsz meg egy összeállítást.

A volt belügyi államtitkár üzlettársa bukott le bennfentes kereskedéssel

Májusban 700 milliós osztalékon osztozott az egykori III/II-es tiszt, Tasnádi László és két üzlettársa, egyiküknek most 58 milliós büntetést kell fizetnie a jegybank döntése nyomán. Ha érdekel, kiről van szó, és egész pontosan mit követett el, ide kattints.

Beismerte tettét az Amazonasnál eltűnt újságíró és kutató lehetséges gyilkosa

Az 57 éves Dom Phillips brit újságíró és a 41 éves Bruno Pereira, aki bennszülöttekkel foglalkozó szakértő, még június 5-én tűnt el az Amazonas esőerdejének egy távoli pontján. Bővebben.

Pénzügyi szakadék felé tart az ellenzék régebbi része

A gyenge választási eredmény miatt az állami támogatás milliárdos nagyságrendű csökkenésével kell számolnia az ellenzéknek, amit tovább súlyosbíthat a Kocsis Máté-féle elvonás. A témáról ez a cikk számol be részletesen.

Csak Magyarország nem szavazta meg a palesztinok támogatását

MTI/EPA/Julien Warnand

Várhelyi Olivér egy tanulmányt hiányol, ami az Európai Parlament szerint viszont már létezik. Részletek.

Ezer éve nem látott égi csoda következik

A Svábhegyi Csillagvizsgáló oldalán közzétett cikk szerint amennyiben június 17-28. között hajnalban, napkelte előtt a keleti égbolt felé fordulunk ezer éve nem látott jelenség szemtanúi lehetünk. Ha kíváncsi vagy, milyen égi csodát láthatunk majd, erre a linkre kattints.

Viharosra fordul az idő délutántól

Csütörtök délután északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat, amely többfelé okoz záporokat, zivatarokat hazánk területén. Péntek délutántól már ismét a napütésé lesz a főszerep. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: Illusztráció (MTI/Rosta Tibor)

Ez is érdekelhet

képcím

Ferenc pápa: Még élek! - a hét legfontosabb eseményei képekben

képcím

Orbán: Az a jó, ha az árstopok eltűnnek a rendszerből

képcím

Meghalt az Operettszínház bonvivánja - a hét legfontosabb...