Népszava: A tőzsdei árnál is drágábban vettük a gázt az oroszoktól

Startlap - Startlap
A lap szerint az oroszok a magyar gáztarifa kiszámításánál mindig a Ttf-nek nevezett holland gáztőzsde két hónappal korábbi átlagárát tekintik irányadónak. Heti hírösszefoglaló.

A Népszava szerint drágábban vásároltunk be az orosz gázból

Márciusban az irányadó, januári, tőzsdei árnál több mint 8 százalékkal drágábban kaptuk a gázt az oroszoktól – számította ki a Népszava a KSH nemrég frissített külkereskedelmi adatbázisa alapján. Bővebben

Már 10 százalék felett jár az infláció

Megérkeztek a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai a fogyasztói árak emelkedéséről. Idén májusban már több mint 10 százalékkal magasabbak árak tapasztalhatók a tavalyi évhez képest, a drágulás a legnagyobb mértékben a tartós fogyasztási cikkeket és az élelmiszereket sújtja. További információkért katt ide.

Babaváró hitel: durva kamatemelés jön

Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Eddig nem látott mértékben emelkedett a babaváró referenciakamata, amely a fő gondot akkor okozza, ha a gyermek mégsem születik meg. Míg a hitelkonstrukció indulásakor jellemzően 2 millió forintot kellett emiatt fizetni, mára ez az összeg rendkívül megnőtt. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Káosz a benzinárstop miatt: meg kell mutatni a forgalmit? Mi történik az automata kutakon? 

A benzinárstop szabályait módosító kormányrendeletben nem szerepel, de a szöveg lehetőséget ad arra, hogy a kutak forgalmit kérjenek az autósoktól, amelyet az autóvezetők nem annyira értékelnek. Az egyes kutak különböző gyakorlat szerint igyekeznek megoldani a problémát, az automata töltőállomások viszont még nehezebb helyzetbe kerültek. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

DK: A miniszterelnök és a miniszterek fizetésének emelése nem lehet ennyire sürgős

A Demokratikus Koalíció különösen felháborítónak tartja, hogy a kormány kivételes, sürgősségi eljárásban kívánja megtárgyalni Orbán Viktor fizetésemelése, valamint a miniszterek és államtitkárok fizetésének szabad megállapítása ügyét – derült ki Kálmán Olga közleményéből

Orbán levélben magyarázta a Kirill-ügyet

Levelet írt Orbán Viktor miniszterelnök Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnöknek, melyben válaszolt kollégája őt bíráló kijelentéseire Kirill orosz pátriárka tervezett, de végül a magyar vétó miatt elvetett uniós szankcionálása ügyében. A levél tartalmát ebben a cikkben ismertetik.

Lemondott Jakab Péter a Jobbik elnöki tisztségéről

MTI/Koszticsák Szilárd

Váratlan bejelentést tett a májusban még 70 százalékos többséggel megválasztott pártvezető szerdán. Részletek

Az Európai Tanács elnöke szerint egyedül Oroszország felelős az élelmiszerválságért

Az orosz ENSZ-nagykövet távozott az ENSZ Biztonsági Tanácsának üléséről, miután az Európai Tanács elnöke az ukrajnai orosz inváziót tette felelőssé a globális élelmiszerválságért; óránként változik a helyzet Szeverodonyeckben, Volodimir Zelenszkij köszönetet mondott Boris Johnsonnak. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Életeket menthetnek, mégis éveket kell várni itthon az új gyógyszerekre

Magyarországon az Európai Unióhoz képest háromszor annyi ideig tart, amíg egy innovatív terápiát befogad a társadalombiztosítás. Onnantól kezdve, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezi a forgalomba hozatalt, a gyógyszer átlagosan 511 nap, tehát közel másfél év múlva jelenik meg finanszírozott módon az európai országok többségében, Magyarországon viszont akár 1400 napnál is tovább tart, amíg a normál támogatási rendbe kerülnek ugyanezek a készítmények. Miért ilyen lassú a folyamat? Erről szól ez a cikk.

Most kiderül, lábon lőtte-e magát Emmanuel Macron

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?

képcím

Orbán: Brüsszel nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közeg

képcím

Orbán: Magyarország nem fogja blokkolni a NATO ukrajnai döntéseit