Nemsokára elkezdik postázni az új nemzeti konzultációs kérdőívet

Startlap - Startlap
Úgy tűnik, a koronavírus és a gazdasági válság mellett Soros György új "terve" is roppant fontos kérdésnek számít 2020-ban. Esti hírösszefoglaló.

Nemsokára elkezdik az új nemzeti konzultációs kérdőívek postázását

Véglegesítette a kormány a nemzeti konzultációs kérdéseket. A lényeges témák köréből a koronavírus és a gazdaság mellett természetesen Soros Györgyöt sem hagyhatták ki. Részletek itt.

Szerdán tárgyalja az Országgyűlés a veszélyhelyzet megszűntetését

Háromnapos üléssel folytatódik a héten a parlamenti munka: kedden a képviselők a kormány tagjait kérdezhetik, szerdán a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről tárgyalnak, majd csütörtökön a trianoni centenáriumra emlékezve tartanak üléstRészletek itt.

Budapesten egy kokainparti közepén, vidéken dílerekre csapott le a TEK

Több kábítószerrel kapcsolatos bűnesetet göngyölített fel a TEK a napokban: a terrorelhárítási szervezet a fővárosban egy kokainpara toppant be hívatlan vendégként, Miskolcon pedig dílereket kaptak el több kiló drog és rengeteg készpénz társaságában. Minderről ide kattintva találsz videót és további információkat.

“Kicsivel több volt, mint ami jól esett” – Kaiser Ede 18 év után hétfőn szabadul a börtönből

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Június elsején kiengedték a börtönből Kaiser Edét, aki azután szerzett országos hírnevet, hogy a 2002-es móri mészárlásért tévesen elítélték. A Fővárosi Bíróság végül 2009 novemberében felmentette őt a móri vádak alól, ettől függetlenül további tíz évet még le kellett húznia. Kaiser múltjáról, börtönéveiről és arról, hogy mi várja őt kint, itt írnak.

Durvább lesz a koronavírus második hulláma az elsőnél? A kaliforniai járványspecialista válaszol

Ravina Kullar, a University of California járványspecialistája emlékeztetett rá, hogy az 1918-as spanyolnátha esetében vírus második hulláma még pusztítóbb volt. Kullar szerint a legnagyobb fenyegetést az új koronavírus mutálódása jelentheti. Részletek itt.

Felkavaró videót közölt a New York Times George Floyd meggyilkolásáról

Sokkoló videóriportban mutatta be a New York Times, hogyan ölték meg a rendőrök George Floydot, akinek a halála miatt egymást követik az egyre erőszakosabb megmozdulások az USA-ban. A fegyvertelen fekete férfi nyakán közel 9 percen keresztül térdelt az egyik rendőr, Derek Chauvin, miküzben George Floyd 16-szor mondta el, hogy nem kap levegőt. A videóhoz több biztonsági kamera felvételét és a járókelők által rögzített képsorokat is felhasználták, és még jóval azelőtt kezdődik az összeállítás, hogy Floyd a földre került volna, így kiderül, mi történhetett pontosan. A megrázó videót itt nézheted meg.

Karácsony Gergely köszöntőt írt a Pride hónap alkalmából

A koronavírus-járvány miatt augusztusra halasztott Budapest Pride felvonulástól függetlenül a Pride hónapja hagyományosan június. És erről idén a főpolgármester is megemlékezett: Karácsony Gergely külön köszöntőt írt az LMBTQ közösség lapjába. A cikkét ebben a cikkben idézik.

Szabadlábra helyezte a bíróság a bosnyák-horvát miniszterelnököt, aki egy málnafeldolgozó cégnek fizetett milliárdokat használhatatlan kínai lélegeztetőgépekért

A boszniai-hercegovinai bíróság vasárnap elutasította az ügyészség letartóztatási kérését Fadil Novalic, a Bosnyák-Horvát Föderáció miniszterelnöke ügyében. A koronavírus-járvánnyal összefüggő korrupciós vádakról és a friss fejleményekről ebből a cikkből tájékozódhatsz. 

“Szívbemarkoló élethelyzetek sorával, és nyomorúságos jövőjű gyerekek tömegével találkoztunk” – Fekete-Győr András Nógrád megyébe utazott

MTI Fotó: Mónus Márton

Sem nektek, sem pedig az országnak nem fogom megjátszani, hogy (be)járatos vagyok a mélyszegénységbe(n).

Így kezdi friss bejegyzését Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, aki Nógrád megyében töltötte a szombati napot. Ő és a párt helyi tagjai romatelepeket jártak be, ahova tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat vittek. Fekete-Győr egy hosszas írást szentelt a látogatásnak, amelyben egyebek mellett az öröklődő, embertelen sorsokról beszélt. A posztot ide kattintva nézheted meg.

Minden idők egyik legbizarrabb rablását rögzítette egy brazil üzlet kamerája: a lábával fogott fegyvert az eladóra a kerekesszékes rabló

Az eset egy ékszerboltban történt, az elkövető egy 19 éves férfi volt. Videó és további részletek a szokatlan bűnügyről itt találhatók.

Ez is érdekelhet

képcím

Házkutatást tartott a titkosszolgálat Karácsony stábjánál

képcím

Orbán Viktor nem akármilyen fotókkal üzent az érettségizőknek

képcím

Nem emelték magasabb szintre a terrorkészültséget Magyarországon