Németh Szilárd megszólalt a rezsicsökkentésről

Startlap - Startlap
A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a kormány küzdelmeiről a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt. Délelőtti hírösszefoglaló.

Németh Szilárd megszólalt a rezsicsökkentésről

A háborús energiaválság és gazdasági válság csak akkor fog megszűnni, ha béke lesz – erről a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos beszélt csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Németh Szilárd elmondta, a kormány részéről gőzerővel folyik a küzdelem és a felkészülés a télre. Ha érdekel, milyen konkrét lépéseket tervez a kabinet, kiderül ebből a cikkből.

Újabb gyanúsítottak a Völner–Schadl-ügyben

A 24.hu hivatalosan meg nem erősített információi szerint Schadl György szintén végrehajtó felesége is az új gyanúsítottak között van. Részletek.

Bilincsben vitték el a rendőrök a Kutyapárt két társelnökét a katás tüntetésről

Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsannát “helyszínbiztosítással kapcsolatos szabálysértés” miatt állították elő. A Telex videójáért ide kattints. 

“El és fel a kezekkel a katától!” – képgaléria a szerda esti kata-tüntetésről itt

Attila KISBENEDEK / AFP

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke interjút adott az RTL Klubnak. Ha érdekel, ezúttal mit mondott a hoppon maradó katásokról, illetve hogy elgondolkodott-e Parragh László a lemondáson, ebből a cikkből kiderül

Megegyeztek az ukrán gabonaexport újraindulásáról

Készül a hetedik EU-s szankciócsomag Oroszország ellen; újraindulhat az ukrán gabonaexport; Ukrajnába utazott Nagy István miniszter; Litvánia feloldja a kalinyingrádi blokádot; brit hírszerzés: Megakadt az oroszok előrenyomulása. Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Bíróság elé viszi az Európai Bizottság a “gyermekvédelmi törvény” és a Klubrádió ügyét

Bíróság elé viszi az Európai Bizottság a magyar “gyermekvédelmi törvény” és a Klubrádió frekvenciamegvonásának ügyét, írja a Népszava. A lap úgy tudja, a testület a héten dönthet arról, hogy a tavaly indított kötelezettségszegési eljárásokat az utolsó szakaszukba lépteti. A témáról itt írnak bővebben.

Az energia-veszélyhelyzet az ingatlanpiacon is változást hozhat

Megnövekedhet a kereslet az alacsony fenntartási költségű lakások iránt, és felértékelődhetnek a korszerű, energiatakarékos ingatlanok. Részletek.

Csak akkor nem veszi el az extraprofitot a kormány, ha baráti kezekbe kerül

Az építőipart minden jel szerint azért nem sarcolja a kormányzat a megugró nyereség ellenére sem, mert ezzel NER-es vállalkozók zsebéből venné ki a legtöbb pénzt. A G7 cikke.

Üvegdarab lehet az egyik rizsben, visszahívták a terméket

Getty Images

A forgalmazó arra kéri a vásárlókat, hogy a visszahívott terméket ne fogyasszák el, mielőbb vigyék vissza áruházakba, ahol a termék vételárát megtérítik a vevőszolgálatokon, blokk hiányában is. Mutatjuk, melyik rizsről van szó konkrétan, ide kattints.

Kiszivárogtak a Webb Jupiterről készített képei

A James Webb űrteleszkóp által közzétett képek annyira népszerűek, hogy a kutatók elkezdték nyilvánosságra hozni azokat a fotókat is, amelyeket a szerkezet az üzembe helyezési időszakban készített. Közöttük van néhány szép Jupiter-kép, amelyek megmutatják, milyen erős lesz a teleszkóp, ha a Tejútrendszer felé fordul. Itt megnézheted.

A hidegfront előtt erősít a hőség

Pénteken hajnalban észak felől egy hidegfront éri el hazánkat, előtte azonban csütörtökön nyugat, délnyugat felől még meleg levegő áramlik térségünk fölé. A részletes időjárás-előrejelzést itt olvashatod.

 

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

81 rakétát lőttek ki az oroszok ukrán városokra

képcím

Hvg.hu: jelek, hogy válik Mészáros Lőrinc lánya