Nemcsák Károly: Nekem édes teher volt a Szomszédok

Ma 61 éves az ország Vágási Ferije.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-04-25 01:59

Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a József Attila Színház igazgatója. 1957. április 25-én született Mocsolyástelepen.

Raktárosként, majd diszletezőként kezdett dolgozni, azután elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát.

Ezután a Szegedi Nemzeti Színház, majd a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagja volt. Később a Radnóti Színpadnál, a Nemzeti Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban, a Soproni Petőfi Színházban, a Turay Ida Színházban játszott. 2011 óta pedig a József Attila Színház igazgatója.

Igazán ismertté az 1987–1999 között futó Szomszédok című teleregény tette, amelyben Vágási Ferit alakította. Az akkor szerzett hírnévről így mesélt az Origónak:

„Az volt a legjobb, hogy nem kényszerítettek minket abba, hogy „celebbé” váljunk. Nem kellett vörös szőnyeges, limuzinos felvonulásokon részt venni. Nem kellett nyilatkozni. Ha akartunk, nyilatkoztunk, ha nem akartunk, akkor nem. Nem az volt, mint ami most, hogy szinte kötelező szerepelni minden újságban. Hogy ha betömik valaki fogát, azt azonnal megírja az egyik bulvárújság. Nekem édes teher volt a Szomszédok. Tudok olyan színészről, aki nem szereti már, de én nagyon szerettem, és most is szeretem. Még ma is rám köszönnek az utcán, hogy „szia, Feri”, és látom, hogy utána döbben rá, hogy én nem a szomszédból, hanem a Szomszédokból vagyok a Vágási Feri.”

 

Címlapfotó: MTVA – Zih Zsolt

Mai nap hírei

Vihart kavart és rímes riposztokat ihletett Lackfi János rendőrös verse

konyvesmagazin.hu5 órája

Vizsgálódik az Európai Bizottság, miután egy civil szervezet azért bukta a pályázatát, mert nem igazolta, kap-e támogatást külföldről

444.hu5 órája

Jelentős enyhülés kezdődik

koponyeg.hu6 órája

11 ország, ahol még mindig nincs koronavírus

napmintnap.com9 órája

Gólrekorddal jutott tovább a magyar férfi kézilabda-válogatott az egyiptomi vb-n

168ora.hu10 órája

Híres párok, akik között nagy a korkülönbség: de őket ez kicsit sem érdekli

joy.hu10 órája

Trump fia megkérte Elon Muskot, hogy dobjon össze egy közösségi oldalt

digitalhungary.hu10 órája

Mi történik 20 év után a napelemekkel?

alternativenergia.hu11 órája