Nem véletlenül kapja a Medox nevet Kulcsár Edina kisfia

Startlap - Startlap
A család ellenezte, de mégis egyértelmű volt, hogy ez lesz a pici neve.

Kulcsár Edina és párja, Csuti őszre várják első gyermeküket. A terhes szépségkirálynő már korábban bejelentette, hogy a kisfiú a Medox nevet kapja majd, annak ellenére, hogy a nagymama például nem örül az idegen hangzású névnek. A házaspárnak azonban nagyon tetszik, és alaposan megfontolták a névválasztás kérdését – számolt be a Bors.

A Medox egyébként egy kelta eredetű férfinév, és Angelina Jolie kambodzsai származású gyermekét is így hívják. Jelentése jótékony, jótékonykodó, nagylelkű (walesi), de értelmezik még „az Úr fia”-ként is, és hazánkban a 2000-es évek óta anyakönyveztethető – írja a Babanet.

Nagyon sokat gondolkoztunk a névválasztáson. Az interneten sokat keresgéltünk, beszéltünk ismerősökkel is. Elsősorban tradicionális magyar nevet szerettünk volna, de sok modern név is szóba került. Amikor megtudtuk, hogy kisfiunk lesz, egy-egy papírra leírtunk Csutival tíz-tíz nevet, ami nekünk tetszik. Amikor összehasonlítottunk a listáinkat, egyetlen közös volt rajta, a Medox. Így egyértelmű lett a névválasztás. Megnéztük, és természetesen lehet anyakönyvezni. Nyitott szemmel, füllel jártunk, mióta tudjuk, hogy gyermekünk lesz. Igen, tudjuk, hogy Angelina Jolie fiát Maddoxnak hívják. Férfias, jól csengő név, nyilván ennek is szerepe volt abban, hogy születendő kisfiunk a Medox nevet kapja

– fogalmazott a kismama.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Ember, most jövök az év bulvárhíreivel! Kulcsár Edina és G.w.M...

képcím

Csuti elmondta, szerinte milyen válás várható

képcím

Videón, amikor II. Erzsébet 1993-ban egy kecskeméti iskolában...