Kiemelt Hírek 2018. július 30.

Nem tud érintkezni a vízzel – ritka betegsége van a magyar fotóslánynak

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 30.
Elképesztő fájdalmakkal jár, ráadásul még nyomot is hagy.

A magyar származású lány számára 17 éves korában derült ki, ha vízzel érintkezik, az fájdalmat okoz neki, ráadásul a testén is elváltozások lesznek. Kiderült, nagyon ritka allergiától szenved – írja a 24.hu.

Valentina Bones, a most 25 éves fotóslány 2007-ben költözött ki Budapestről Kaliforniába, ahol egyik pillanatról a másikra eső vagy izzadság hatására kiütések lepték el a testét.

Először arra gyanakodtak, hogy a helyi víz lehet szennyezett, később pedig a vitaminhiányt okolták a tünetekért, végül kiderült, hogy ritka allergia a felelős. Az aquagenic urticariának néhány éve még csak neve sem volt. Valentina Bones elmondása szerint a saját könnye, izzadsága, de még a gyümölcsök leve is olyan fájdalmat okoz neki, mintha forró olajban áztatnák a bőrét.

Fotó: mediadrumworld.com/ Valentina Bones

Valentina Bones sok mindent kipróbált, hogy enyhítse a tüneteket, de megoldás híján olyan életvitelt folytat, amellyel minimalizálni tudja a vízzel való érintkezést.

Nyáron például hideg vízben zuhanyzik, mert attól enyhébb formában jelentkeznek a kiütések. Jakuzziba és szaunába egyáltalán nem jár. Esős időben otthon marad, és egy pulóvert mindig magánál hord időjárástól függetlenül, hogy ha kijönnek a kiütései, azokat el tudja takarni, egyetemen pedig az esti órákra járt, mert elmondása szerint nappal túl párás volt az osztályterem.

Fotó: mediadrumworld.com/ Valentina Bones

Keresés az oldalon