Nem történt eutanázia: így halt meg valójában a 17 éves holland lány

Startlap - Startlap
Németjuhászok marcangoltak halálra egy idős budapesti asszonyt, fotókon a rohadó Kútvölgyi kórház, életveszélyes autóalkatrészeket árulnak, másfél ezer szombathelyi lakás erkélyén betiltották a dohányzást. Hírösszefoglaló.

“Lélegzem, de nem élek többé” – nem eutanázia végzett a 17 éves holland lánnyal, de akkor mi történt?

Szerdán bejárta a sajtót a hír, hogy a 17 éves Noa Pothovan, akit gyermekkorában megerőszakoltak, eutanáziáért folyamodott, amit engedélyeztek a számára, és meg is halt. A súlyos depresszióban szenvedő tinédzseren valójában nem hajtottak végre eutanáziát, csak a kényszergyógykezelését függesztették fel, amely az ő esetében etetést, valamint itatást jelentett.

Miért kívánta a halált Noa Pothovan, aki 11 éves koráig egy teljesen normális gyerek volt? Hogyan vált depressziós, anorexiás fiatal lánnyá?  Hogyan működik Hollandiában az eutanázia intézménye, tényleg engedélyezik ilyen fiatal korban is, fizikailag egészséges embereknél? Az alábbi érdekfeszítő írás minden kérdésre válaszol.

A fia találta meg a 93 éves asszony vérbe dermedt holttestét, akit szétmarcangolt két németjuhász

Forrás: ATV

Kedden kora este a főváros egyik csendes, 16. kerületi utcájába riasztották a mentőket és a rendőrséget egy brutális kutyatámadás miatt. Az áldozat egy 93 éves asszony volt, akinek szétmarcangolt testét fia fedezte fel, amikor hazaért. Az borzalmas eset részleteiről ide kattintva egy videós és szöveges beszámolót találsz.

Csótányok, rohadó mennyezet, lámpából csorgó víz: fotókon a Kútvölgyi kórház

2016-ban 4,5 milliárd forintból kezdték meg a Semmelweis Egyetem (SOTE) Kútvölgyi Klinikai Tömbjének felújítását, azonban a munkálatokat sosem fejezték be. A múlt heti Magyar Közlönyben hirtelen arról írtak, hogy a XII. kerületi intézményt Józsefvárosba és Ferencvárosba költöztetnék. A kórház kívülről apokaliptikusan fest, de a helyzet belülről is egészen rémisztő, amelyről egy csomó fotó tanúskodik ebben a cikkben. Ugyanitt az is kiderül, hogy miért hagyták félbe a renoválást.

Életveszélyes autóalkatrészek érkeznek Magyarországra

Majdnek háromszor annyi hamis autóalkatrészt foglalt le a NAV tavaly, mint két évvel korábban. Az utánzatok gyakran az autósok életét veszélyeztetik, de ez a feketepiacot nem érdekli, hiszen a profit hatalmas. A következő cikkből kiderül, mekkora értékben foglalt le az adóhatóság ilyen alkatrészeket az elmúlt években, mi az ügyeskedők kedvence, továbbá a legmegdöbbentőbb fogásról is beszámolnak.

Szombathelyen több száz család erkélyén betiltották a dohányzást

MTI Fotó: Mohai Balázs

A Perint Lakásszövetkezet küldöttgyűlése határozott úgy, hogy ezentúl tilos lesz a lakóknak az erkélyen dohányozniuk. A szövetkezet két korábbi, problémás eset miatt hozta meg az 1580 család életét érintő döntést. Ha érdekel a durva szankció oka, olvass tovább!

Nehéz elhinni, de még mindig nőnek a lakásárak

Az alábbi cikkben térképeken illusztrálják a hazai átlagos négyzetméterárakat, amelyből jól látszik, hogy hiába reménykedtünk 2017-ben, 2018-ban tovább emelkedtek az árak. A cikkből megtudhatod a pontos számokat, valamint arra is kitérnek, várhatóan hogyan alakulnak majd az árak az ingatlanpiacon a következő években.

Miért erősödött ilyen jelentősen a forint?

Néhány nappal ezelőtt erősen romlott a forint, most azonban megfordult az irány, és nagy ütemben normalizálódik az árfolyam. A folyamat hátteréről olvashatsz egy elemzést ebben a cikkben, ahol az is kiderül, milyen árfolyamra számíthatunk a jövőben.

Tartós lehet a kánikula

Így napozott Brigitte Bardot 1955-ben. (Fotó: Express/Express/Getty Images)

A hét vége felé az időjárás fő meghatározója egy anticiklon lesz, amelynek köszönhetően a hőmérséklet emelkedni fog, a záporok, zivatarok száma csökken. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt nézheted meg.

Ez is érdekelhet

képcím

La Repubblica: Orbán 8 millió eurót fizetne, hogy Magyarországon...

képcím

Pálmafás ingben bukkant fel Orbán Horvátországban

képcím

A forint az ukrán hrivnyánál is rosszabbul teljesít