Nem mindennapi szuperkórház épül Dél-Budán

A legmodernebb műszerparkot, robotsebészeti műtőt, több helikopterleszállót, és óvodát is kap az új komplexum, amihez hasonló egészségügyi beruházás Magyarországon az elmúlt száz évben nem volt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-04-26 13:53

A tervek szerint akár öt éven belül megnyílhat a XI. kerületi Dobogón épülő szupermodern Dél-budai Centrumkórház, írja a Bors. Az intézményben helyet kap egy robotsebészeti műtő, de robotok juttatják majd el a gyógyszereket az egyes osztályokra is, a komplexum működését pedig bonyolult informatikai rendszer felügyeli majd.

A jövő kórházát építjük a jelenben. Ez nem kis feladat, hiszen olyan intézményt kell létrehoznunk, amely képes lesz befogadni az öt év múlva legmodernebbnek számító műszerparkot. Mivel a beruházás zöldmezős, így a tervezők ceruzáját csak a gyógyítás hatékonysága és a betegbiztonság kritériumai irányítják. A meglévő intézmények átalakítása és bővítése esetén a falak szabhatnak határt az elképzeléseknek

– magyarázta Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott, aki öt hónapja foglalkozik a kiemelt kormányzati projekttel.

A Dél-budai Centrumhoz hasonló egészségügyi beruházás Magyarországon az elmúlt száz évben nem valósult meg. A terület adottságai lehetővé teszik, hogy sürgősségi centrumként több mint 1,2 millió ember ellátását biztosítsa. Közvetlen autópálya-kapcsolat, integrált mentőállomás, és két helikopterleszálló gyorsítja majd a betegutakat – árulta el a miniszteri megbízott, és azt is elmondta, hogy a komplexumban egy nővérszálló, egy hatvanfős óvoda és egy szintén hatvanfős bölcsőde segíti majd a dolgozók életét.

Az intézmény szakmai bázisa a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház lesz, melynek aktív osztályai át fognak költözni az új egészségügyi központba. Az új kórház iránt már a külföldön dolgozó magyar egészségügyi szakemberek részéről is nagy az érdeklődés.

Címlapkép: DBC

Címkék:

fejlesztés kórház

Mai nap hírei

Erősebbek a mellékhatások a második Pfizer-vakcina után

szimpatika.hu7 órája

Új luxusterepjáró születik a Dacia-Lada szövetségből

agroinform.hu8 órája

Vizsgálódik az Európai Bizottság, miután egy civil szervezet azért bukta a pályázatát, mert nem igazolta, kap-e támogatást külföldről

444.hu13 órája

Jelentős enyhülés kezdődik

koponyeg.hu13 órája

A Ford fejlesztésével nem fog bepárásodni a szélvédőnk

autopro.hu15 órája

Híres párok, akik között nagy a korkülönbség: de őket ez kicsit sem érdekli

joy.hu18 órája

Trump fia megkérte Elon Muskot, hogy dobjon össze egy közösségi oldalt

digitalhungary.hu18 órája

Mi történik 20 év után a napelemekkel?

alternativenergia.hu19 órája