Kiemelt Hírek 2017. szeptember 20.

Nem kell többé tértivevénnyel bajlódnunk a postán

Kiemelt Hírek 2017. szeptember 20.
Több újítást is bevezet a Magyar Posta.

A posta a jövőben lehetővé teszi a könyvelt küldemények nyomon követését a feladástól az átvételig saját weboldalán és mobilapplikációján keresztül is – olvasható a vállalat közleményében. Az ügyfél igényelhet személyre szabott kimutatásokat és tájékoztatást kérhet a sikertelen kézbesítés okáról – írja a Napi.hu.

Nóvum lesz az elektronikus tértivevény is, így a belföldi papíralapú tértivevény kivezetésével a küldeményátvételt elektronikusan igazolják vissza.

Szintén új levélszolgáltatáként jelenik meg  a Regisztrált Közönséges Küldemény, amelynek kézbesítése nem lesz személyes átvételhez kötött, de a levélszekrénybe helyezést elektronikus eszközein rögzíti a posta.

A posta elindítja  az Elektronikus feladójegyzéket is, amelynek keretében a felvételhez szükséges küldeményadatokat tartalmazó, kötött formátumú xml adatállományt építenek fel. Ez a cég szerint a levelek feladásakor kényelmes és gyors ügyintézést biztosít, használatával pedig kedvezményben lehet részesülni.

Ezen felül elindul az úgynevezett WEBEFJ, a Magyar Posta ingyenes, elektronikus feladójegyzéket előállító szoftvere, amely a feladáshoz szükséges nyomtatványok kitöltésére is alkalmas, online rendszer. Várhatóan 2017 novemberétől a cég honlapján lesz elérhető.

Ez egyebek közt lehetővé teszi a leellenőrizhető címek helyességét a beépített adatbázis segítségével, valamint egy kattintással beküldi az EFJ-t a postai fogadó rendszerbe, így azt nem kell külön e-mailben beküldeni.

 

Forrás: Napi.hu

Fotó: MTI

Keresés az oldalon