Nem igaz, hogy ezek a termékek hatásosak a koronavírus ellen: lecsapott a Versenyhivatal

Rákbetegségek, autizmus és cukorbetegség ellen is sikerrel bevethető hatóanyagként állították be a szert. 117 milliós bírság és a reklámok betiltása lett az ügy vége. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-05-17 18:07

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Nem igaz, hogy ezek a termékek hatásosak a koronavírus ellen: lecsapott a Versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a maximális, 117,8 millió forintos bírságot szabta ki a forgalmazóra, és betiltotta a jogellenes reklámokat, amelyekkel azt sugallták, hogy különböző rákbetegségek, autizmus és cukorbetegség ellen is sikerrel bevethető hatóanyagról van szó. Az elmúlt 10 év során immár harmadjára bünteti meg a GVH a Max-Immun Kft.-t, rendre hasonló jogsértés miatt. Az érintett termékekről és a GVH döntéséről ebben a cikkben írnak.

800 kilós páncélszekrényt daruztak be Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea épülő luxusvillájába

A jeles eseményről fénykép is van, ugyanis a békéscsabai Trezor-Liktor Zrt. valamiért úgy érezte, jó ötlet ezzel reklámozni a céget a Facebookon. A három lakás egybenyitásával kialakítandó szerelmi fészekben nemcsak a pénz, hanem a lakók biztonságát sem bízzák a véletlenre. Ha kíváncsi vagy a nagy Mészáros-Várkonyi építkezés újabb fejleményeire, akkor ezt a cikket nézd meg.

Áder János kegyelmet adott Kertész Ágnesnek

Az emberölési kísérlet miatt eredetileg 10 év fegyházra ítélt nő büntetését a köztársasági elnök döntése értelmében jelentősen mérsékelték. Bővebben.

Jakab Péter két gyors kérdéssel kiakasztotta Kövér Lászlót

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Jobbik elnökének második kérdése már személyesen a házelnökhöz szólt, aki válaszul kikapcsolta a mikrofonját. Mi történt? Innen kiderül.

100 nap múlva indul a Nemzeti Oltóanyaggyár építése

A tervek szerint már jövőre megkezdenék a gyártást, amellyel a Kárpát-medence ellátását biztosítanák, illetve külföldi értékesítést is terveznek. A Debrecenben épülő vakcinagyárról erre a linkre kattintva olvashatsz.

Török Gábor is megszólalt a Karácsony Gergely oktatói munkásságát firtató vitában

A politológus szerint Lánczi András “kiváló tanár és még jobb egyetemi vezető volt”, aki valójában nagyon is elégedett volt Karácsony Gergely tanári teljesítményével, éppen ezért került a tanszékre annak idején a főpolgármester. A témában hétfő délelőtt Karácsony Gergely is nyilatkozott, és választ adott a kérdésre, miszerint miért nem csinálta meg sosem a doktorit. Részletek itt.

Karácsony és Baranyi az atlétikai vb-t is lefújják, ha a kormány nem lép vissza a Fundan Egyetem megépítésétől

Ma egy hosszú, de eredménytelen beszélgetést folytattunk Palkovics miniszter úrral a Fudan Egyetem beruházásáról

– fogalmazott a főpolgármester, aki a beruházás helyszínéül kijelölt Ferencváros polgármesterével egyetemben az új információk fényében “különösen nem támogatja” az intézmény tervét. Karácsonyék online konzultációt indítanak arról, hogy kívánnak-e a budapestiek 540 milliárdos hitelből kínai elitegyemet, évi 3 milliós tandíjjal. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Szerbiában oltottak? Akkor is megkaphatod a magyar védettségi igazolványt

A szabadkai főkonzulátus jelentette be, hogy a plasztikkártya napokon belül kérelmezhető lesz. További információkért katt ide.

Lezuhant egy kocsi az autópályáról Győrben

A személyautó 10 métert zuhanhatott, miután a Királyszéki úton földet ért fejjel lefelé. A balesetről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Megjelent a Pac-Maszk, amiben Müller Cecília, Kásler Miklós és Orbán Viktor elől menekülhetünk

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A klasszikus Pac-Man metodológiájára építő Pac-Maszkot letölteni sem kell, a játék egyenesen a böngészőből futtatható, és tele van szórakoztató magyar aktualitásokkal. Íme.

Mai nap hírei

Elvesztetted a telefonod? Ezzel a Google funkcióval könnyen megtalálod!

digitalhungary.hu9 órája

A magyar fővárosról, a magyar szurkolókról beszél most a fél világ

hirado.hu11 órája

Müller Cecília ismét riadót fújt

168.hu15 órája

Mindenki fedezékbe! Szombat este 8 órakor égi háború lesz

promotions.hu16 órája

Sorra zárnak be a balatoni szabadstrandok: egyre kevesebb helyen fürödhetünk ingyen

penzcentrum.hu16 órája

Államcsínyt vizionál a volt alkotmánybíró

magyarnemzet.hu17 órája

Sarka Kata barátnős napja, mindhárman rendkívül csinosak voltak

liner.hu18 órája

Hazai híres emberek különös iskolai végzettségei

joy.hu19 órája