Nem fizet kártérítést az elítélteknek a magyar állam

A bejelentés hivatalos, mivel a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára tette. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-01-15 19:13

Fotó: Istock

Nem fizet kártérítést az elítélteknek az állam, hiába kötelezi arra a magyar bíróság

Váratlan bejelentést tett Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a kormányközeli Hír Tv-ben. Ha kíváncsi vagy a részletekre, és hogy milyen rengeteg ügyről is van szó ezzel kapcsolatban, akkor csak ide kell kattintanod. 

Mutatjuk, mire elég idén a magyar minimálbér

Egy kutatás annak járt utána, futja-e a létfenntartásához szükséges kiadásokra a minimálbérből. 54 országot vettek górcső alá, köztük hazánkat is. Ha kíváncsi vagy, milyen helyezést ért el a magyar minimálbér a nemzetközi mezőnyben, akkor csak egyet kell kattintanod.

Lemondott a teljes orosz kormány

A nap egyik legváratlanabb híre, erre még a nyugati politikai elemzők sem számítottak. Az még érdekesebb, hogy a közlemény után azért egy ideig mindenki a helyén marad. A kissé zűrzavarosnak tűnő bejelentésnek errefelé található a legelfogadhatóbb magyarázata.

Bezár a ferihegyi bádogkarám

Fotó: iStock

Az eddigi, megalázó bádogvárost elkezdi lebontani a reptér üzemeltetője. Hiába ért el egyre több elismerést évről évre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ez rossz fényt vetett rá. Hogy mi volt a szerepe, és milyen minőségi változást kapnak helyette az utasok, az ebből az írásból fog kiderülni.

A pékek elmondták, miért drágul a kenyér

Várhatóan 10-15 százalékkal lesz drágább az első számú élelmiszer, ennek azonban megvan az oka. Most a legilletékesebbek nyilatkoztak a témáról, a véleményük itt érhető el.

Kiderültek bizonyos dolgok a milliárdos magyar lottónyertesről

Minden idők legnagyobb hazai lottónyereményét vitte el tavaly novemberben egy ismeretlen az Eurojackpoton. A szerencsés bruttó 30 millió eurót, azaz több mint bruttó 10 milliárd forintot nyert. Most néhány részlet kiderült róla. A sztorijáról ebből a cikkből lehet tájékozódni. 

Halálra vertek egy 33 éves nőt a XIII. kerületben

A helyszíni szemle megállapította, a nőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy esélye sem volt az életben maradásra. A további részletek egyetlen kattintásra. 

Véget ért a munkaideje, otthagyta az állomáson az utasait a mozdonyvezető

Fotó: iStock (csak illusztráció)

A Vác és Budapest között közlekedő s70-es vonat vezetője gondolt egy nagyot szerda reggel, és mivel neki lejárt már a munkaideje – bár a járat még nem ért be a végállomásra – otthagyta a járgányát egy pályaudvaron az utasokkal együtt. Az elképesztő sztori kiteljesedéséhez ne sajnáljunk itt klikkelni.

Játékot hirdetett a Fidelitas a Facebookon, a lesújtó következményekkel azonban nem számoltak  

A kormánypárt ifjúsági szervezeténél előálltak egy olyan játékkal, amelynek során csak annyit kell tennie a résztvevőknek, hogy valamely Kölcsey-emléktábla előtt készítenek egy képet, amit a Himnusz költőjének bármelyik sorával posztolnak a Facebookon. Azonban egy dologgal nem számoltak a szervezők, de az internet népe azonnal lecsapott a baki lehetőségére, és elkezdte teljesen másképp értelmezni a nyereménnyel párosuló játékot. Hogy mindez mit is jelent, és milyen visszafordíthatatlan a hiba, az ebből a cikkből fog majd kiderülni. 

Hihetetlen, de indiai autócégek tartanak Magyarország felé

Hiába olcsó a munkaerő a világ második legnagyobb népességű országában, most úgy tűnik az indiai autóipari cégek hazánk felé kacsingatnak. Két hónap alatt mintegy 1000 munkahelyről van máris szó. Hogy mindez miként lehetséges, azt ebben a cikkben tárja elénk a magyar külügyminiszter.

Mai nap hírei

Semmilyen alapbetegsége nem volt egy 34 évesen meghalt koronavírusos betegnek

szeretlekmagyarorszag.hu7 órája

Szél Bernadett pert indít Kásler minisztériuma ellen

budavidek.ezalenyeg.hu8 órája

Amit a pálinkafogyasztásról tudni érdemes

agroinform.hu8 órája

Ha most elaludtál, milliókkal fogsz a sorban várakozni

transpack.hu9 órája

Kulka János: „Felmentem az égbe”

eletforma.hu9 órája

A Galaxy S20 FE, iPhone 12, iPhone 11 és OnePlus 8T összehasonlítás

gsmring.hu13 órája

Új lehetőségek az idegrendszeri betegségek kezelésére

szimpatika.hu14 órája

Mi történik a testeddel, ha egyáltalán nem hordasz bugyit?

joy.hu16 órája