Nem engedték a szigetszentmiklósi szülők, hogy az osztály tablójára felkerüljenek a fogyatékkal élő gyerekek

Az utolsó pillanatban derült ki, hogy a szülők megfúrták a református osztály tanulóinak vágyát, és nem lesz közös tabló. Az intézmény hárít.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-09 13:02

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Megakadályozták a szülők, hogy egy szigetszentmiklósi református osztály tablójára a fogyatékkal élő gyerekek felkerüljenek – számolt be a 24.hu.

Öt speciális tagozatos gyerek ballagott az idén a Bíró Lajos Általános Iskolából, ahol hagyományosan külön tablón szerepelnek ezek a gyermekek. Idén azonban a 8.a osztály tanulói azt szerették volna, ha az értelmileg akadályozott és értelmi fogyatékos társaikkal együtt egy közös tabló készül.

Szűcs Mária Down-szindrómás lánya az egyike annak az öt tanulónak, akit kitúrtak a tablóról, az édesanya büszkén mesélte, milyen jól sikerült a fénykép.

Nagyon megörültem, hogy milyen szép rajta, rögtön meg is kérdeztem, hol van kiállítva a tabló. Akkor mondták, hogy nincsen közös tabló

– mesélte az asszony, aki a ballagás előtt két nappal tudta meg, hogy sem a lánya, sem a többi speciális tagozatos diák nem került fel a tablóra, amiről előzetesen senki nem értesítette őket.

Az igazgató hallgat

Hogy pontosan melyik szülőket és miért zavarja az, ha néhány speciális igényű gyerek is rajta van a 8. a osztály tablóján, nem árulta el az intézmény. Az iskola igazgatója, Noseda Tibor eleinte osztozott az édesanya felháborodásában, később azonban már azt mondta, nem is az utolsó pillanatban derült ki, hogy mégis külön tabló készül.

A lap kérdésére telefonon elmondta: a “hagyomány szerint” mindig külön tabló készült, és most is csak egyetlen anyuka jelezte a felháborodását. Mária azt mondja, a többi speciális igényű gyerek olyan nehéz helyzetben lévő családban él, ahol valóban nem foglalkoztak ezzel, talán el sem jutott hozzájuk a dolog.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

A telefonbeszélgetés során az igazgató többször is invitálta a lapot az iskolába, a helyszínen viszont már arra hivatkozva hárította el a beszélgetést, hogy a tankerületi központ engedélye nélkül nem nyilatkozhat. Szűcs Mária kettesben tárgyalt az intézményvezetővel, aki állítása szerint egyáltalán nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miként akadályozhatta meg néhány szülő a diákok ötletét a közös tablóról.

Mai nap hírei

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

ezalenyeg.hu3 órája

Örményország teljes katonai mozgósítást rendelt el

demokrata.hu4 órája

Kórházba került Tokár Tomi kisfia

napidoktor.hu7 órája

Kocsis Máté bemondta a Kossuth Rádióban, hogy a baloldal képtelen az összefogásra

168ora.hu9 órája

Bevetésre indulnak a törzscsuklós nehéztraktorok

agroinform.hu10 órája

A jövő vonata robog Ausztriában

koponyeg.hu10 órája

50.000 Ft alatti bomba ajánlatok a hétvégére – Ne maradj le!

gsmring.hu10 órája

5+1 dolog, amiről nem is gondolnád, de a szüleidtől örökölted

joy.hu13 órája