"Nem azt állítom, hogy nem hiszek az oltásban, ennél sokkal árnyaltabb a kép" - oltatlanok mondták el, miért nem kérik a vakcinát

Startlap - Startlap
A kutató matematikus, az informatikus, a vállalkozó és a gyermekvállalásra készülő férj: egyikük sem oltásellenes, mégsem kérnek vakcinát, de ennek megfizetik az árát. Délelőtti hírösszefoglaló.

“Nem azt állítom, hogy nem hiszek az oltásban, ennél sokkal árnyaltabb a kép” – oltatlanok mondták el, miért nem kérik a vakcinát

Van közöttük kutató matematikus, informatikus és a vállalkozó, közös bennük, hogy egyikük sem oltásellenes, nem tagadja a koronavírus veszélyeit, akad, amelyikük bezárkózik, mások pedig rendszeresen mérik az ellenanyagszintjüket, ugyanakkor egyelőre nem kérnek a vakcinából. Ebben a cikkben velük beszélgetnek arról, miért döntöttek így.

200 ezernél is magasabb lenne az átlagnyugdíj, ha svájci indexálást alkalmaznának a nyugdíjemeléskor

A szakportál elemzése szerint ugyan a 13. havi nyugdíjnak érezhető hatása van, mégis tovább nyílik az olló a nyugdíjak és a bérek között. Míg egy friss nyugdíjas juttatása jól igazodik az átlagkeresethez, már a nyugdíjazás második évétől kezdve elindulnak az idősek a viszonylagos elszegényedés felé. A jelenség oka pedig a kormány nyugdíjemelési szabályaiban rejlik. Részletek.

Az adóvisszatérítés nem veszhet el, akkor sem, ha nem kapták meg határidőig az összeget

A februári utalások csak az első kört jelentették, március elsejétől indul az szja-visszatérítés második köre – jelezte Tállai András államtitkár. Nem kell aggódnia azoknak, akik február 14-ig nem kapták meg a pénzüket, az szja-bevallásukban igényelhetik a kedvezményt. További információkért katt ide.

Joe Biden: Nem fogok amerikai katonákat küldeni, hogy Ukrajnában harcoljanak, de az USA az ereje teljes bevetésével harcolna minden centinyi NATO-területért

AZ USA mindenre készen áll, bármi is történjen. Diplomáciai úton is hajlandóak vagyunk tárgyalni Oroszországgal, (…) és arra is fel vagyunk készülve, hogy határozottan reagáljunk, ha Oroszország lerohanja Ukrajnát, ami még mindig egy elképzelhető eshetőség

– fogalmazott az Egyesült Államok elnöke. Joe Biden sajtótájékoztatót tartott az orosz–ukrán válságról. Bővebben.

Chris McGrath/Getty Images

Mindeközben az amerikai hírszerzés szerint már több mint 150 ezer orosz katona állomásozik az ukrán határon, mindazonáltal kedden az orosz csapatok egy része visszaindult bázisa felé, a hivatalos narratíva szerint azért, mert befejezték a hadgyakorlatot. Szerdára virradó éjszaka további orosz páncélosok vonultak vissza. Részletek.

Meghalt két fiatal férfi egy aláírásgyűjtő sátorban Budapesten

A két biztonsági őrre reggel találtak rá, de már hiába próbálták őket újraéleszteni. Mi történt? Innen kiderül.

Koronavírus itthon: csökken az aktív fertőzöttek száma

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos járványügyi adatok az elhunytak, kórházi kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. Íme.

Udvaros Dorottyával tüntet a Greenpeace a Fertő tónál

A meztelenül protestáló Pumped Gabo után újabb híresség állt ki a többszörösen védett területre tervezett, 53 hektáros, széles körű felháborodást kiváltó gigaberuházás ellen. A Greenpeace aktivistái szerda hajnal óta demonstrálnak. Bővebben.

Autóvásárlás: a nagycsaládos egyterűek drágultak a legdurvábban, a luxus szabadidőautók viszont szinte semennyire

MTI/Szigetváry Zsolt

A 2021-es év az áremelkedések esztendője volt, amit az autópiac nemhogy nem úszott meg, de az egyik kiemelten érintett ágazatról van szó. A használt gépjárművek ára sosem látott mértékben növekedett, és az új kocsik esetében sem jobb a helyzet, több esetben milliós a differencia. De vajon mennyivel lettek drágábbak az egyes kategóriák az új autók kínálatában? Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Melegrekord születhet a hétvégén: akár 20 fok is lehet

A heti csúcshőmérséklet csütörtökre várható, amely napon az ország egyes területein 20 fokot is mérhetünk. A szokatlan meleget erős, viharos széllel érkező lehűlés váltja. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

(Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

Ukrajnának adományozza pénzjutalmát a Nobel-díjas Krausz Ferenc

képcím

Kinevezték az új magyar nagykövetet Kijevben

képcím

Kijev ideiglenesen levette az OTP Bankot a tiltólistáról