Kiemelt Hírek 2019. december 10.

Nekimentek Orbánnak a „zaklatószínház" kifejezés miatt

Startlap Kiemelt Hírek 2019. december 10.
Indulatoktól fűtött felszólalás hangzott el a keddi ülésen, a színházakkal kapcsolatban. Hírösszefoglaló.

Beszóltak Orbánnak a „zaklatószínház” kifejezés miatt

A Kocsis Máté által bedobott „zaklatószínház” kifejezésről akarta megtudni Csárdi Antal Orbán Viktor véleményét kedd délután a Parlamentben. Az események némiképpen kínosra sikeredtek, a pontot az egészre a miniszterelnök errefelé olvasható mondatai tették fel.

Itt a legújabb húzás, amivel bolondítják a nyugdíjasokat

Ritka pofátlan információval vágják át a magyar nyugdíjasokat azok az álhíroldalak, melyek a nyugdíjprémiummal kapcsolatosan az eddigi legdöbbenetesebb hírt terjesztik az interneten. Hogy mi az, aminek még véletlenül sem szabad bedőlni, arról ide kattintva kaphatunk tájékoztatást.

 

Több embert lelőttek egy cseh kórházban

A helyi hírforrások kivégzésszerű lövöldözésről írtak, miután arról számoltak be, hogy egy férfi tüzet nyitott Ostrava egyik kórházában, kedden reggel. A megdöbbentő részletek innen érhetőek el.

Az év utolsó parlamenti ülése igazán hajtósra sikeredett

Fotó: Istock

Nagy napja volt ma a magyar országgyűlésnek: több, a közéletet is foglalkoztató kérdésben született kedden döntés. Így az eddig is a köztisztviselői illetményalap 39-szeresét kapó államfő, Áder János most már ennél is jóval többet vihet majd haza – itt lehet csodálkozni  a jelentősen megnövekedett havi illetményén. A másik érdekesség, hogy minden idők legfiatalabbállamtitkár-helyettes várományosa még nem diplomázott le, ezért a munkája megkezdéséhez kedden még törvényt is módosítottak. Hogy melyiket is kellett Rácz Zsófia beiktatása előtt átalakítani, az ide kattintva azonnal kiderül. Végezetül, de nem utolsósorban megszavazták a Nemzeti Filmintézetet, melynek tényleges munkájáról ez a cikk nyújt tájékoztatást. 

Rablók végeztek egy magyar nővel Nigériában

Rablótámadásban meghalt egy magyar származású nő vasárnap éjszaka a nigériai Lagoszban. Hogy miért is gyilkolták meg, arról itt lehet elérni az elkövető magyarázatát.

“Zaklatás után folyton úgy érzed, mintha le akarnál zuhanyozni”

Pár hónapja óriási felháborodást keltett, amikor az egykori újságíró, Vári György irodalomtörténész – a zaklatási ügy áldozatainak kifejezett kérése ellenére – saját közösségi oldalán írt arról, hogy egykor két tanítványa ellen is szexuális visszaélést követett el. Nem sokkal később a nyilvánosság elé állt egyik áldozata, Kónya Katalin, aki most a 24.hu-nak adott egy hosszabb interjút, melyet errefelé lehet elérni. 

Szél Bernadették bementek az EMMI-be, érdekesen fogadták őket

Fotó: Szél Bernadett / Facebook

A keddi parlamenti vita helyett Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselők úgy döntöttek, hogy bemennek az Emberi Erőforrások Minisztériumába. Egyeztetni szerettek volna Maruzsa Zoltán államtitkárral a Nemzeti Alaptantervről, de valami egészen érdekes fogadtatásban volt részük. Szél Bernadett meglepett beszámolója innen érhető el. 

Orbán megszólalt a Boldog-ügyben

Boldog István fideszes politukus közvetlen bizalmasát, Fehér Petrát jelenleg is letartóztatásban tartják. A feltehető gyanú szerint Boldog körül egy olyan járadékvadász hálózat alakult ki, akik nélkül a választókörzetben nem lehetett sikeres közbeszerzést lefolytatni. Most erről kérdezték a magyar miniszterelnököt, aki rövid, de csattanós választ adott.

Csepeli György: a Fidesz lebénult, a NER már lejtőre állt

A Magyar Tudományos Akadémia doktora a 168 Órának adott interjút, melyből itt szemlézve megtudhatjuk, szerinte milyen is a jelenleg kormányzó párt helyzete a magyar politikában. De beszélt az elmúlt időszak botrányairól is, ahogyan arról is, milyen buktatók várnak az ellenzékre.

A magyar szürkemarhák nem élték túl a Rába iszapját

A hungarikumnak számító, őshonos háziállatok tetemeit találták meg a folyó partján, beragadva a sárba. Hogy miként kerültek oda, távol az ivóhelyüktől, az ebből a cikkből derül ki.

Keresés az oldalon