Nekimentek az orvosok Káslernek a koronavírus miatt

Az Orvosi Kamara visszaszólt a kormánynak, mert zsarolással vádolták őket. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-12 17:55

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Nekimentek az orvosok Káslernek a koronavírus miatt

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nincs elég védőfelszerelés az egészségügyi dolgozóknak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma még aznap közleményt adott ki, ebben arról írtak, hogy a MOK veszélyhelyzetben zsarol és valótlanságokat állít. Nem is maradt el a MOK csütörtöki válasza, mely ebből a cikkből tudható meg. 

Koronavírus: minden, ami csütörtökön eddig fontos volt

Megvan az első magyar koronavírusos, aki nem járt külföldön és nem is állt kapcsolatban koronavírusos beteggel, illetve újabb három embernél diagnosztizálták a fertőzést
– derült ki az Operatív Törzs sajtótájékoztatójából, melynek további részletei itt érhetőek el.  Megszólalt egy magyar fertőzött, aki Ausztriában dolgozik, s jelenleg ott is van házi karanténban – a róla szóló cikk itt olvasható. Mindeközben a magyarországihoz közel hasonló fertőzöttségi szinten lévő Szlovákiában már nagyságrendekkel szigorúbb intézkedéseket hoztak mint nálunk – minderről errefelé lehet tájékozódni. 

Leállnak a fővárosi önkormányzat által fenntartott színházak, mozik, múzeumok, könyvtárak – Karácsony Gergely sajtótájékoztatót tartott

Fotó: MTI/Mónus Márton

Csütörtöktől felfüggesztik a színházi előadásokat, filmvetítéseket a fővárosi fenntartású színházakban és mozikban, illetve a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és annak fiókkönyvtárainak, illetve a fővárosi fenntartású múzeumok tevékenységét is. Ide kattintva tudható meg minden további információ.

Elhalasztják a Kossuth- és Széchenyi-díjak átadását a koronavírus-járvány miatt

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben az állami elismeréseket nem a március 15-i nemzeti ünnepen adják át. Kovács Zoltán további intézkedésekről is beszélt interjúja során.

Leállnak az ATV egyes műsorai a koronavírus miatt

A koronavírus miatt bevezetett országos veszélyhelyzetre tekintettel az ATV és a Spirit FM működését érintő rendkívüli intézkedéseket rendelt el a tévé és a rádió vezetősége – adta hírül a Media1. Hogy ez konkrétan milyen további rendelkezéseket jelent, az innen fog kiderülni. 

Elgázolt egy embert a metró Budapesten

Fotó: MTI

Ebből a cikkből kiderül, hogy is történt pontosan a baleset, ahová kivonult a fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóság doktorszolgálata is. 

Koronavírusos a Trumppal ölelkező politikus

Néhány nappal ezelőtt az Amerikai Egyesült Államokban járt Jair Bolsonaro brazil elnök küldöttségének tagjaként, ahol találkozott Donald Trump amerikai elnökkel.  Hogy kiről is van szó konkrétan, ide kattintva te is megtudhatod. 

Éhező majmok terrorizálják Thaiföldet

Az ázsiai országba látogató turisták megritkulásával kevesebb táplálék jut a majmoknak, amelyek emiatt nagy számban lepték el az utcákat. Ebben az írásban egy igencsak megdöbbentő videó érhető el, melyből kiderül, milyen rossz is a helyzet.

Mai nap hírei

Zacher Gábor: „Úgy állok a problémákhoz, hogy azokat meg kell oldani”

szimpatika.hu2 órája

Átrendeződés az okostelefon-piacon

itbusiness.hu4 órája

Orvhalászokat fogtak a rendőrök

agroinform.hu5 órája

Szuperolcsó okosórát mutatott be a Redmi

gsmring.hu5 órája

Udvaros Dorottya és Kovács Patrícia is felolvas a Meseország mindenkié kötetből

konyvesmagazin.hu6 órája

Környezetbarát mozdony állhat munkába hazánkban

transpack.hu8 órája

Orbán Viktor válaszolt Martin Schulznak

demokrata.hu9 órája

A Kuka készíti a Volkswagen elektromos kisbuszának gyártósorát

autopro.hu12 órája