Kiemelt Hírek 2020. február 07.

Négygyermekes tapolcai apát ölt meg a tomboló szélben kidőlt fa

Startlap Kiemelt Hírek 2020. február 07.
A férfi hazafelé tartott, amikor az autójára zuhant a fa. Hírösszefoglaló.

Így történt a tragikus nemesvitai baleset

Szerda délután meghalt egy 54 éves tapolcai férfi, akinek autójára fa dőlt Nemesvitán, a Kossuth utcában. További részletek ebben a cikkben.

Buszra tették és elvitték a magyar határon tüntető menekülteket

Nem töltötték az éjszakát Kelebiánál azok a menekültek, akik csütörtök délután torlódtak fel a szerb-magyar határ közelében. Az Index cikke szerint a körülbelül 300 menekültet péntekre virradóra, hajnal 2 óra körül buszokra tették és mindenkit elvittek. A részleteket itt találod.

A szerb védelmi miniszter szerint ugyanakkor álhírekkel vezették az embereket a kelebiai határátkelőhöz. Erről bővebben itt olvashatsz.

Vége a központi kerékbilincselésnek Budapesten

MTI Fotó: Füzesi Ferenc

2019-ben a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság egyetlen autót sem bilincselt le Budapesten. Ennek azonban nem az autósok megváltozása az oka. Ha érdekel, mi törtöént a fővárosban, ebből a cikkből megtudhatod.  

Ilyen tiltakozás eddig még nem volt az új NAT ellen

Országszerte tiltakozási hullámot indított el az új Nemzeti Alaptanterv múlt pénteki megjelenése. Ahogyan most a pécsi Janus Pannonius Gimnázium reagált a NAT-ra, az egyelőre példa nélküli az országban.

Nagy csapást mértek az alvilágra – fotók, videó

Csaknem 200 rendőr 20 helyszínen ütött rajta a bűnözőkön.  Pénz, drog, fegyver került elő. A részletekért ide kattints.

Koronavírus: rengeteg a halálos áldozat Kínában

Tovább emelkedett az új koronavírus fertőzötteinek és halálos áldozatainak száma Kínában, de a járvány még mindig az ország középső részén fekvő Hupej tartományt sújtja elsősorban. A pontos számokatitt találod.

Ha az is érdekel, hogyan vezette meg a világot a kínai média a koronavírusról először beszámoló, csütörtökön elhunyt orvos ügyében, ide kattints.

Nem akadályozhatja meg a szülő, hogy megfigyeljék gyerekét az iskolában

iStock

Ha a parlament törvényt hoz róla, az iskola pedig rábólint, akkor sem a pedagógusoknak, sem pedig a szülőknek nem lesz beleszólása abba, hogy kamerával figyeljék meg a gyerekeket a tantermekben és a folyosókon. Ebből a cikkből megtudhatod, milyen káros következményei lehetnek a tervezett intézkedésnek.

Többszintes zughotel a belváros közepén

Az elszaporodott illegális szálláshelyek közül bukkant egy hatalmasra a józsefvárosi önkormányzat. Feltűnő külső, teremgarázs, személyzet, recepció: minden volt, csak engedély nem.  

Végnapjait éli a magyar méz

Gyér érdeklődés mutatkozik a magyar méz iránt a külföldi vevők körében, így a felvásárlás gyakorlatilag szünetel. Ha érdekel, mi a fő oka a kialakult piaci helyzetnek, olvasd el ezt a cikket.

Nem húzta sokáig rongálás nélkül a pécsi vasútállomás zongorája

Mindössze három nyugodt hetet élt meg a pécsi vasútállomásra adományként kihelyezett közösségi zongora. Valaki úgy gondolta, feszültséglevezetésnek tökéletes darab, így azonnal tönkre vágta a helyiek új játékszerét. A rongálás részletes leírását itt találod.

Napfényes kirándulóidő érkezik

Eső nélkül, az ország nagy részén többórás napsütéssel telik a hétvége, a szél azonban gyakran megélénkül. Vasárnap késő estétől kezd ismét erősödni a szél, hétfőre pedig jelentősen átalakul időjárásunk. A részletes időjárás-előrejelzésért ide kattints.

Keresés az oldalon