Negyedmillió adózónak kell kiegészítenie a NAV-os szja-bevallási tervezetet

Startlap - Startlap
A bevallás kétféleképpen módosítható 2022. május 20-ig. Akiknek adó-visszatérítés jár, azoknak érdemes mihamarabb lépniük. Délelőtti hírösszefoglaló.

Negyedmillió adózónak kell kiegészítenie a NAV-os szja-bevallási tervezetet

A NAV által elkészített, március elejétől már elérhető szja-bevallási tervezeteket mintegy negyedmillió magánszemélynek kell majd kiegészítenie olyan jövedelmekkel és fizetési kötelezettségekkel, amelyek nem szerepelnek a NAV nyilvántartásában. Különösen azoknak a gyereket nevelő szülőknek lehet érdemes mielőbb lépniük, akik – bár jogosultak – nem, vagy csak részben kapták meg az szja-visszatérítés összegét. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Ordenáré nagy összeggel tartoznak még a 2018-as kamupártok

Súlyos százmilliók úgy tűnik, hogy sose kerülnek vissza az állam malacperselyébe. Ezek a bírságok zömmel a vissza nem adott ajánlóívek miatt lettek kiróva. A témáról itt olvashatsz bővebben.

Ennyiszer ismételte meg 24 óra alatt  Orbán március 15-ei beszédét az M1

A 444.hu arról ír, hogy valaki nagyon elégedetlen lehetett a közmédia október 23-ai teljesítményével, amikor az élő közvetítést követő 15 órában ötször ismételték meg Orbán Viktor ünnepi beszédét. Ezért most gyorsítottak a tempón. Az eredményről ezen a linken számolnak be.

20-30 évet zuhanhat vissza az orosz gazdaság

Vitaliy Belousov / Sputnik / Sputnik via AFP

Az orosz gazdaág 20-30 évet eshet vissza, és Vlagyimir Putyin orosz elnök a saját rezsimjét sodorta veszélybe Ukrajna megtámadásával – mondta kedden az AFP hírügynökségnek adott interjúban Szergej Gurijev közgazdász, az orosz kormány volt gazdasági tanácsadója, aki 2013-ban Franciaországba menekült. Az interjút ebben a cikkben foglalják össze.

Száz alá csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma

Megjöttek a legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák az elhunytak, fertőzöttek, kórházi kezeltek és oltottak számának alakulásáról. Pontos számokért ide kell kattintani.

Hat év iráni rabság után hazaérkezett Nazanin Zaghari-Ratcliffe

Az ügy folyamatos diplomáciai viszály forrása volt London és Teherán között, és Nazanin Zaghari-Ratcliffe sorsát az egész világon kiemelt figyelem kísérte. Bővebben.

Rekordokat dönt a Covid-fertőzések száma Kínában, városokat helyeznek karantén alá

Korábban nem látott esetszámokat jelentenek Kínából, kérdés, hogy a szigorú járványügyi szabályok meddig tarthatóak. A cikk itt folytatódik.

Gődény György verset szavalt a köztévében 

Gődény György is megkapta a maga 5 percét a köztévében, hogy bemutassa pártját és választási programját. Normális életet szeretne a Normális Élet Pártja – ezt közölte többek között a párt listavezetője, ráadásként pedig egy verset is elszavalt. Részletek.

Ezért pusztulnak a balatoni nádasok

MTI/Varga György

A legújabb nádfelmérés szerint öt év alatt hétszeresére nőtt a kiirtott balatoni nádas nagyságrendje, és újabb nádasokat rongáltak meg stégbejárók, feltöltések, nyiladékok létesítésével. A cikk itt folytatódik.

Visszatérnek a fagyos éjszakák

A következő napokban anticiklon alakítja időjárásunkat, amely kelet, északkelet felől hideg levegőt szállít térségünkbe. Mérséklődik a nappali felmelegedés, éjszakánként pedig országszerte fagyra kell számítani. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi

képcím

Tíz gyerek sérült meg az M1-es tömegbalesetben - képeken a hét...