Négy idősotthonban megkezdődik az oltás csütörtökön

Az egészségügyi dolgozók oltása mellett fokozatosan megkezdődik az idősotthonok dolgozóinak és lakóinak oltása is. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-01-07 09:35

Illusztráció (JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Négy idősotthonban megkezdődik az oltás csütörtökön

A Koronavírus Sajtóközpont azt írja, hogy az érintett négy intézmény dolgozóinak és lakóinak többsége él a védőoltás lehetőségével az előzetes igényfelmérés szerint. A számok azonban mást mutatnak.Ebből a cikkből megtudhatod, mely intézményekről van szó, és hogy mekkora a valós igény az oltásra

Többen meghaltak – Trumpot leváltanák pártársai

Példátlan esemény Washingtonban, tüntetők hatoltak be, és órákon át káoszt okoztak a Capitolium épületében. Áldozatok is vannak. A rendfenntartók csak órákkal később tudtak rendet teremteni. Részletek.

Saul LOEB / AFP

Eközben kiderült, hogy történelmi jelentőségű győzelmet arattak a demokraták Georgia államban, ahol mindkét szenátori széket sikerült megszerezniük a republikánusoktól. És ebben nem kis szerepe volt Donald Trumpnak. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Telex: már nem dolgoznak a Magyarságkutatóban, akik kritizálták a pozsonyi csatáról szóló animációs filmet

Már nem dolgozik a Magyarságkutató Intézetben az a két régész, akik ha visszafogottan is, de nyilvánosan kritizálták az intézet pozsonyi csatáról szóló animációs filmjét. Ha érdekel, milyen mondatok vezethetnek ma kirúgáshoz Magyarországon, kattints erre a linkre.

Rejtély, hogyan akarják beoltani azokat, akik már átestek a fertőzésen

Legalább három verziót tudunk arra, hogy mennyit kell várni a fertőzés és a beoltás között, a kormányzati kommunikáció zavaros, pedig a nehéz döntést meg kellene hozni, mert rengeteg a megválaszolatlan kérdés. A témáról bővebben ez a cikk számol be.

Akadozhat a biztonságosabb online bankkártyás fizetés

Getty Images

Január elsejétől életbe lépett az internetes bankkártyás fizetésre az erős ügyfél-hitelesítés. Azonban sokan azzal szembesültek hétfőn, hogy több online bankkártyás tranzakciójuk is meghiúsult. A különböző pénzintézetek és szolgáltatók válaszai alapján ez nem csak velük, és nem csak hétfőn fordulhat elő. Részletek.

Több csontját is eltörte a másfél éves nevelt kisfiának egy somogyi férfi

Védekezésre képtelen személy sérelmére folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy a 32 éves férfival szemben, míg a 21 éves anyának kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie. Az ügy felkavaró részleteit innen ismeheted meg.

Őszre megroppanhat Budapest a kormányzati kivéreztetés miatt

Kíméletlen és hatékony a kormányzati prés: jelen állás mellett Budapesten 2021 végére nem lesz miből fizetni a béreket, leállnak a közszolgáltatások, intézményeket kell bezárni – írja a Népszava az alapján, amit a lapnak Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes mondott. Részletek.

Kárász Róbert mindenkit megnyugtat

MTI Fotó: Mohai Balázs

Miután a 444.hu kiderítette, hogy Kárász Róbert alapítványa épp attól a minisztériumtól kapott hárommillió forintot, amelynek munkájáról az ATV műsorvezetője egy reggeli adásban nyilatkozott, Kárász rövid kommentet tett közzé a Facebook-on, amit itt olvashatsz el.

Komoly fagyokra számíthatunk éjjelente

Napról napra hűl az idő. Hétvégétől kezdődően éjszakánként országszerte fagyos időre készülhetünk, nem lesz ritka a -4, akár -6 fokos hideg. A legcudarabb idő kedd éjjel vár ránk. A részletes időjárás-előrejelzést itt olvashatod el.

Mai nap hírei

Ez volt eddig a magyar kriminalisztika legnagyobb kábítószerfogása

demokrata.hu5 órája

Mi van akkor, ha az űrben repülő szivar földönkívüli?

konyvesmagazin.hu5 órája

Keljfeljancsi: Leszóltak az intézkedő rendőrnek, hogy 30 helyett 60 napra zárják be, a Központ tulajdonosa szerint

168ora.hu6 órája

Óriási béremelés lesz az Auchannál

tozsdeforum.hu7 órája

Ismét jöhet havazás! Mutatjuk merre

agroinform.hu10 órája

7 étel, amit eddig nem tároltál a hűtőben - Pedig kellene

joy.hu11 órája

Nincs béke a Bangó családban, Emilióék nem békülnek

metropol.hu11 órája

Lehetséges egy generáció alatt terraformálni a Marsot?

metabro.hu17 órája