Navracsics Tibor egy teljesen új tárcát kaphat

Startlap - Startlap
Esély van arra, hogy Navracsics és Lázár egyszerre reaktiválódjanak az ötödik Orbán-kormány tagjaiként. Délelőtti hírösszefoglaló.

Navracsics Tibor egy teljesen új tárcát kaphat

Nem csupán Lázár János neve került elő a régebbi, korábban parkolópályára került kormánytagok listájából, akikre számíthat az ötödik kormányának megalakítására készülő Orbán Viktor. A 24.hu információi szerint Navracsics Tibor is bársonyszékbe ülhet. Részletek.

Macron Le Pennek: “ha ezt megteszi, abból polgárháború lesz”

Csaknem három órán vitázott egymással a két elnökjelölt a franciákat leginkább foglalkoztató kérdésekről, így a háború és az oroszok mellett a közbiztonságról, az Európai Unióról és a vallási kérdésekről is. Ha az is érdekel, megválasztása esetén Le Pen melyik tervezett lépése vezethet Macron szerint polgárháborúhoz Franciaországban, erre a linkre kattints.

Az oroszok már Luhanszk 80 százalékát elfoglalták

Alexey Maishev / Sputnik / Sputnik via AFP

Az oroszok mindenáron győzni akarnak május 9-ig; Putyin parancsára blokád alá veszik az oroszok az Azovstalt; humanitárius katasztrófa fenyegeti a bolygót az orosz invázió folytán kialakult élelmiszerválság miatt; Zelenszkij: 934 ukrán települést szabadítottak fel, ahol újrakezdődhet a normális élet. Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Pegasus: Irreális azt várni, hogy minden részlet kiderül

Uniós vizsgálóbizottság alakult a Pegasus-ügy kivizsgálására, a testület elnöke szerint a magyar adatvédelmi biztosnak válaszolnia kell néhány kérdésre. Kiderül-e valaha, kik vetették be a kémszoftvert Európában? A lehetséges választ itt olvashatod.

Oroszország államcsődben lehet

Az InfoStart cikke szerint megérkezett az első hivatalos állásfoglalás arról, hogy Oroszországban beüthetett az államcsőd. A témáról további részleteket itt olvashatsz.

Nagyon lecsökkent az esélye annak, hogy valaki zöld hitelhez jusson

Jelenleg egyetlen hazai banknál sem érhető el a Zöld Otthon Program legfeljebb 2,5 százalékos kamatozású lakáshitele az új érdeklődők számára – írja a Portfolio.hu. Néhány bank viszont nem zárja ki, hogy még újra elérhetővé tegyék a kizárólag újépítésű ingatlanhoz igénybe vehető szuperkedvezményes hitelt. Részletek.

“Elveszik a tópartot a balatonaligaiaktól, ugyanúgy, mint a Rákosi-rendszerben tették”

Megadták az engedélyt, mostantól semmi akadálya, hogy magán luxusüdülővé alakítsák a hajdani pártüdülőt, a Club Aligát. A helyiek utolsó reménye is szertefoszlott. Bővebben.

Koronavírus itthon: csökken a kórházban ápoltak száma

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák az elhunytak, kórházi kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. Íme.

Saját ejtőernyőseiket nézték fenyegető veszélynek, ezért kiürítették a Capitoliumot

Greg Fiume / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Az amerikai rendőrség téves riasztás miatt szerdán kiürítette a washingtoni törvényhozás épületét azt követően, hogy lehetséges fenyegetésként értékelt egy olyan repülőgépet, amely médiajelentések szerint ejtőernyős bemutatón vett részt a fővárosi baseballstadion felett. Az esetről ez a cikk számol be.

Búcsút vehetünk az áprilisi fagyoktól

A következő napokban változékonyabbra fordul időjárásunk, sok lesz felettünk a felhő. Ennek köszönhetően megszűnik a fagyveszély térségünkben. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Ukrajnának adományozza pénzjutalmát a Nobel-díjas Krausz Ferenc

képcím

Kinevezték az új magyar nagykövetet Kijevben

képcím

Kijev ideiglenesen levette az OTP Bankot a tiltólistáról