Navalnij felesége: Putyin nem ússza meg büntetés nélkül a férjem halálát

Startlap - Startlap
Julija Navalnaja egyelőre nem biztos benne, hogy Alekszej Navalnij halálhíre valóban igaz.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és társai nem maradnak büntetlenül, ha beigazolódik Alekszej Navalnij halála, amelyet pénteken jelentett be az orosz börtönszolgálat – közölte Julija Navalnaja a Reuters tudósítása szerint.

A müncheni biztonsági konferencián felszólaló Navalnaja elmondta, szkeptikusan fogadta a férje haláláról szóló hírt, mivel az orosz kormányzati forrásokból származik. “Nem bízhatunk Putyinban és a Putyin-kormányban. Mindig hazudnak” – fogalmazott Navalnaja.

De ha ez igaz, azt akarom, hogy Putyin és az egész csapata, Putyin barátai, a kormánya tudják, hogy felelősséget fognak vállalni azért, amit tettek az országunkkal, a családommal, a férjemmel. És ez a nap nagyon hamar el fog jönni.

Julija Navalnaja felszólította a nemzetközi közösséget, hogy fogjanak össze az általa “szörnyűségesnek” nevezett orosz rezsim ellen.

“Ennek a rezsimnek és Vlagyimir Putyinnak is személyes felelősséget kell vállalnia mindazokért a szörnyűségekért, amelyeket az elmúlt években tettek az országommal, a mi országunkkal, Oroszországgal” – mondta.

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos végeredmény: 87,28 százalékkal győzött Vlagyimir...

képcím

Putyin nyert és már az ukrajnai békekötésről gondolkodik

képcím

Vlagyimir Putyin fölényesen vezet az első részeredmények szerint