Napok óta küzdenek a kútba esett spanyol kisfiú kimentéséért

Egyelőre még csak a 2 éves Julen hajszálaira bukkantak rá.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-16 11:57

forrás: el pais

A tragédia múlt vasárnap történt, amikor Julen családjával kirándulni ment Totalánba. A szülők figyelmetlensége következtében, délután kettőkor a kisfiú, miközben unokatestvérével játszott, belesett egy 110 méter mély és 25 centiméter széles kútba. Szinte a baleset pillanatában megkezdődött a mentés, több százan próbáltak segíteni a családnak, ám elsőre csak egy műanyag poharat és egy táskát találtak, benne a kisfiú apróságaival és amit az esés pillanatában a kezében tartott – írja a spanisnews.com.

Egyelőre csak pár hajszálat találtak

A mentéshez több módszert is párhuzamosan alkalmaznak. A fúrásokat kedd reggel kezdték el, közben a hadsereg gépén befutott a Központi Bányamentő Brigád nyolc tagja is, akik szintén részt vesznek Julen kiszabadításában. Ezzel egyidejűleg a kormányzat az asztúriai bányászok segítségét is kérte, akik szintén csatlakoztak a művelethez, mi több, Totalán polgármestere azt is elérte, hogy a chilei bányaszerencsétlenség idején a bányászokat kimentő svéd cég képviselői is Malagába utazzanak. Azóta találtak pár hajszálat is, amelyekről a DNS vizsgálat eredményeképp beigazolódott, hogy Julenhez tartoznak.

A család egyre kétségbeesettebb 

A szülők számára ez egy kész rémálom és erős kritikával illetik a munkálatokat, mivel úgy vélik, a szabadítók nagyon későn kezdtek neki a fúrásnak. A kisfiú nagymamája könnyek közt panaszolta a La Razón-nak, hogy senki sem segít Julenen. A polgárőrség azt mondja, hogy várjanak, de hát már vasárnap óta mást sem tesznek. A szülők a hírek szerint azóta is Totalánban vannak és ott is maradnak, amíg hírt nem kapnak Julenről. A család egyetlen, igen halvány reménye, hogy a kisfiú ugyanúgy életben van, mint az amerikai Jessica McClure, aki egy hasonló, texasi baleset során, 18 hónapos korában 56 órát töltött a föld alatt és végül épségben került elő.

Nem először járják meg a poklot

Nem ez az első tragédia Julen családjában. A kisfiú egyik bátyja, Oliver 2017-ben háromévesen szívinfarktust kapott és meghalt.

Mai nap hírei

Bayer Zsolt megkapta a Sinopharm-vakcina első dózisát

demokrata.hu5 órája

Jelentősen gyengült a forint reggelre

tozsdeforum.hu5 órája

0 forintért árulnak egy házat Angliában – ez benne a csavar!

napmintnap.com8 órája

A Top Gun egykori bombázójára ma már rá sem ismerni

joy.hu10 órája

„A Vatikánban található a világ egyik legnépesebb homoszexuális közössége” – Elolvastuk A Vatikán kínos titkai című könyvet

wmn.hu18 órája

Új emblémát kap a Peugeot!

autonavigator.hu18 órája

Áprilisban mindenki számára elérhetővé válik a HarmonyOS

gsmring.hu18 órája

Nem jól alakulnak a dolgok, feszültek a vadászok is

mezohir.hu19 órája