Napi szinten veszélyezteti a betegellátást a nővérhiány

Startlap - Startlap
Azzal, hogy június elsejével feloldották a felmondási moratóriumot, az ágazati szereplők további elvándorlásra számítanak. Délelőtti hírösszefoglaló.

Napi szinten veszélyezteti a betegellátást a nővérhiány

A budapesti kórházak többségében az ápolóhiány miatt nem tudják kihasználni a műtőkapacitásokat, tovább növelve a várólisták hosszát. A témáról ebben a cikkben írnak bővebben.

Milliárdos profit a Schadlt megvesztegetőknél

Hét önálló bírósági végrehajtó is gyanúsítottja annak a hivatali vesztegetési ügynek, amelyben Völner Pál volt államtitkár és Schadl György, a végrehajtók elnöke a főszereplő. Az ügyészség szerint kinevezésükért cserébe összesen 884 millió forinttal vesztegették meg Schadlt. Noha az összeg jelentős, a korrupcióval gyanúsított hatósági személyek irodái brutális nyereséget termeltek. A konkrét számokról ebben a cikkben írnak.

A hidegháború óta először nőhet az atomfegyverek száma

Kijev polgármestere szerint a háború Németország ajtaján is be fog kopogni; Kim Dzsongun támogatja Putyint és a háborúját; Oroszország elpusztított egy hidat Szeverodonyeckben. Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Francia választás: Macron pártja és a baloldal holtversenyben

Nicolas Guyonnet Hans Lucas Hans Lucas via AFP

Rekordalacsony részvétel mellett Emmanuel Macron államfő és centrista szövetségesei Ensemble! (Együtt!) elnevezésű koalíciója, valamint a baloldali összefogás (NUPES) holtversenyben végzett az élen a francia nemzetgyűlési választások első fordulójában. Részletek.

Sürgősséggel tárgyalja a parlament a miniszterelnök fizetését

Kétnapos ülést tart a héten az Országgyűlés, hétfőn interpellációk, azonnali kérdések és kérdések is elhangzanak a Házban. A részletekért ide kattints.

Jelentős drágulás jöhet a menzákon

Áremelést szeretnének a közétkeztetésben részt vevő cégek ősztől, írja hétfői számában a Világgazdaság a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége közlésére hivatkozva. A drágulás mértékéről itt írnak.

Pintér Sándor szembesül a tanárok gondjaival

“Gyors megoldásra vár a tanárhiány.” Ezt ezúttal nem a két szakszervezet (Pedagógusok Szakszervezete, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete) sztrájkbizottsága, hanem maga a Nemzeti Pedagógus Kar vezetője mondja, éspedig a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (Kesma) tartozó  Kisalföldnek. Horváth Péter a portálnak megerősítette, miután az oktatásügy a Belügyminisztériumhoz került, találkozót kért Pintér Sándortól, akivel hétfőn ül le egy egyórás bemutatkozó beszélgetésre. Bővebben.

Negyvenegy ügynök jelentett Moldova Györgyről

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára legfrissebb Facebook-bejegyzésében a június elején, nyolcvankilenc évesen elhunyt Moldova Györgyről tett közzé egy érdekes iratot, amelynek tartalmát ebben a cikkben foglalják össze.

Így rohamozták meg a vendégek a McDonald’s helyén megnyíló orosz hamburgerláncot

Alexey Filippov Sputnik Sputnik via AFP

Vkuszno – i tocska (Finom – és pont) néven vasárnap megnyílt az Oroszországot elhagyó McDonald’s helyén az első 15 gyorsétterem Moszkvában. Fotógaléria.

Néhány fokos, átmeneti lehűlés érkezik

Hidegfront éri el térségünket a hét első napján, mely ugyanakkor mindössze kisebb lehűlést tartogat számunkra. Kedden felfrissül a levegő, majd ismét melegedés veszi kezdetét. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: MTI/EPA/Julien De Rosa

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...