Kiemelt Hírek 2021. szeptember 09.

Nagyot ugrott egy nap alatt az új fertőzöttek száma itthon

Startlap Kiemelt Hírek 2021. szeptember 09.
Aggasztó adatok a legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikákban. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Vajda János

Nagyot ugrott egy nap alatt az új fertőzöttek száma

Három beteg meghalt és újabb 345 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikákat erre a linkre kattintva találod.

Oxfordi történész: Orbán Viktor lett mára a “másik Európa” vezetője

Az Oxfordi Egyetem európai tanulmányokkal foglalkozó professzorának véleménye arról, hogy demokrácia-e még Magyarország. Timothy Garton Ash azt is elmagyarázza, mit ért Orbán Viktor „becstelen okosságán”. Részletek.

Marco Rossi: Ott voltunk az Eb-n, most pedig én szégyellem magam az ötvenezer ember előtt

MTI/Kovács Tamás

A magyar válogatott szerda este 2-1-re legyőzte Andorrát a világbajnoki selejtezők 6. fordulójában. De nem felhőtlen az öröm. Ha érdekel, mit nyilatkozott a találkozó után Marco Rossi szövetségi kapitány, ezen a linken elolvashatod.

És hogyan értékelte a mérkőzést a mindig önkritikus csapatkapitány? Szalai Ádám véleményét innen ismerheted meg.

Iskolai zaklatás után vetett véget életének Gábor

Lovas Edina szeretné, ha más szülőnek nem kellene átélnie azt, amit most neki. A 16 éves fiát tragikus körülmények között elveszítő édesanya elmondta, mi vezetett Gábor öngyilkosságához. Részletek.

Csalókra figyelmeztet a Magyar Posta

Azt kérik, hogy aki gyanús emailt vagy sms-t kap, semmiképp ne kattintson a benne szereplő hivatkozásokra és ne adjon meg adatokat. Hogy ez esetben mi számít gyanús jelnek, ebből a cikkből megtudhatod.

Kiakadtak a tanárok a kormány új tervén

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint nem erre lenne most a legnagyobb szükség. Mi verte ki a biztosítékot a tároknál? A választ ez a cikk tartalmazza.

A tálibok engedélyhez kötik a tüntetéseket és betiltják a női sportokat

Hoshang Hashimi / AFP

Afganisztánban továbbra is lehet tüntetni, kérdés azonban, hogy a tálibok által most megszabott feltételek mellett van-e értelme. Szintén friss bejelentés, hogy a nők nem űzhetnek bizonyos sportokat, például tilos számukra a krikett. Ha kíváncsi vagy, milyen indokkal vezették be a tiltást, ide kattints.

Átadták a Televíziós Újságírók Díját

Tizenkét kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díja gálán szeptember 8-án este a Budapest Music Centerben. Ha kíváncsi vagy, kik lettek az év műsorvezetői, ide kattints.

Sokáig kitart a nyárias meleg

Anticiklon alakítja időjárásunkat. Még több napig kitart a napfényes, nyáriasan meleg, száraz idő, a napi hőingás azonban jelentős, hajnalban már fázunk. A részletes előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon