Nagyot bukott a világsztár filmje, de ezzel jól járt Magyarország

Startlap - Startlap
Rengeteg érdekesség derült ki a hidegháborús thrillerről.

Bár a kritikusoknak kevésbé tetszett, és a pénztáraknál sem teljesített fényesen Jennifer Lawrence legújabb thrillere, kis hazánknak mégis nagy szerep jutott a hollywoodi produkcióban.

Az Oscar-díjas színésznő, Vörös veréb című legújabb filmjét –  mely orosz és amerikai kémek hidegháborús versengéséről szól – ugyanis javarészt nálunk forgatták – írta az Index. De nem csak úgy, hogy jók leszünk majd háttérnek és az egykori Szovjetuniónak, hanem tisztán kivehető helyszínekkel, mint a budapesti Császár-Komjádi uszoda, a Király utca a Hallo bárral vagy a dégi Festetics-kastély.

A stáb és a vágó nem is fukarkodott érdekes részletek kidolgozásával, így jöhetett létre, hogy az uszodában játszódó belső felvételeket nem a Komjádiban, hanem a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában rögzítették. Ezért nyílhatott annak ajtaja az eredetileg 60 kilométerre lévő budai Frankel Leó utcára.

De találkozhatunk olyan meneküléssel is, amikor a magyar főváros különböző pontjait hozták össze úgy, mintha egy útszakaszon lennének – és a szereplők még csak el sem fáradnak, pedig eredetileg ezek jó pár kilométerre vannak egymástól.

Az Index szerint azonban a legextrémebb mégis az, amikor a főszereplő az orosz fővárosból elrepül Budapestre. Így a pesti Moszkvában  Jennifer Lawrence elhagyja az Andrássy úti Párisi Nagyáruház emeleti kávézóját, majd elrepül a filmbeli Budapestről a tényleges Budapestre.

Az Indexnek egy statiszta is megszólalt a filmmel kapcsolatban, és érdekességként elmondta, hogy az Oscar-díjas színésznő nem annyira laza, mint amennyire a róla kialakult képről gondolnánk. Szerinte mogorván viselkedett, szóba állni sem lehetett vele, és végig testőr kísérte az összes helyszínen.

Viszont a film egyik, teljesen meztelen jelenetét, minden trükk nélkül Jennifer Lawrence vállalta. A próbák során még eltakarták az intim részeket, de a felvételen minden úgy látható, ahogyan azt rögzítette a stáb.

A moziban persze helyet kaptak hazai színészek is, így látható Árpa Attila és Szabó Simon mint testőrök, és rögtön az első jelenetben Rezes Judit is.

De aki a legtöbbet szerepelt magyarként, annak csak hangja hallható – ez nem más, mint Harsányi Levente, ahogy a lottósorsolást vezényli a tévében.

Címlapkép: Europress / AFP / Dennis Van Tine / Geisler-Fotopres / Geisler-Fotopress / DPA

 

 

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

képcím

SZÉP-kártya: nem hosszabbított a kormány

képcím

Ursula von der Leyen elmondta, hány fokkal kell lejjebb csavarni a...

képcím

Ilyen az élet Mariupolban az orosz "felszabadítás" után