Nagyon ciki hibát találtak több zalai iskola névtábláján

Startlap - Startlap
Az, hogy Vörösmarty Mihály nevét sem tudták helyesen leírni, csak az egyik gond.

Egy Facebook-posztból derült ki, hogy a Lenti Általános Iskola és Gimnázium tábláján sem a saját nevüket, sem Vörösmarty Mihályét nem sikerült eltalálni.

Vörösmarty helyett “Vörömarty”, általános iskola helyett pedig “áltanálos iskola” olvasható a táblán.

Időközben kiderült, hogy más iskolák is a kiváló hangzású “áltanálos iskola” megnevezést viselik már egy ideje.

Az ügyet kirobbantó bejegyzést a településen született Magyar Bálint színész tette közzé szombaton, amelyre az intézmény igazgatója, Árkovicsné Pezzetta Claudia aznap reagált.

 

Az igazgató jelezte, az elírást a táblák felhelyezésekor kiszúrták, rögtön értesítették a gyártót, kérve a javítást, illetve az új névtáblák legyártását. Árkovicsné Pezzetta azt állítja, “a cég képviselője rövid határidővel ígéretet tett a hiba javítására, ígéretének azonban nem tett eleget”, azóta pedig hetente e-mailben sürgeti a cserét, mivel telefonon nem is elérhetők. Hozzátette, a fogyasztóvédelem bevonását is kilátásba helyezte.

A Telexet egy olvasó értesítette arról, hogy a Lenti Általános Iskola és Gimnázium mellett újabb “áltanálos” iskolák jelentek meg a környéken, például a Lenti Általános Iskola és Gimnázium Arany János Tagintézményének épülete is immár Lenti Áltanálos Iskola és Gimnázium Arany János Tagintézményeként hirdeti magát.

A lap olvasója szerint szeptember óta lehetnek hibásak a táblák, akkor vontak össze ugyanis három intézményt.

Ez is érdekelhet

képcím

Már Lentiben sem "áltanálosak" az iskolák

képcím

Lefújták a légi parádét, a tűzijáték sorsa még kérdéses

képcím

Rezsicsökkentés: a kormány vizsgálja a kedvezményes...